TECH

Twitter ia măsuri împotriva actelor violente și de hărțuire

La începutul anului 2017, Twitter a spus că se va ocupa de hărțuirea și discursurile de ură care întoxică rețeaua. De luni de zile însă compania a oferit foarte puține detalii despre ce ar face sau când. Acest lucru s-a schimbat însă recent, când Twitter a postat o cronologie cu promisiuni specifice privind acțiunile pe care le va întreprinde.

Schimbările încep chiar din această săptămână. Pe 27 octombrie, Twitter va extinde tipurile de „nuditate non-consensuală” (adică „răzbunare pornografică”) împotriva căreia va lua măsuri. Compania va acționa deja atunci când o victimă se plânge, dar Twitter va acționa în curând chiar și în cazurile în care victimele ar putea să nu fie conștiente că au fost folosite imagini, cum ar fi fotografii și camere web ascunse. „Pe oricine identificăm ca poster original al nudității non-consensuale va fi suspendat imediat„, se arată în postarea din octombrie.

Pe 3 noiembrie, Twitter va interzice imaginile de ură în anteturile de profil și avatare, iar serviciul va începe suspendarea conturilor „pentru organizațiile care folosesc violența pentru a-și promova cauza„. În aceeași zi va institui o politică de oprire a avansurilor sexuale nedorite, deși compania declară că a luat deja măsuri de executare în acest sens. Mai târziu, în noiembrie, Twitter va interzice „numele de utilizator care conțin mesaje de ură”.

Nu toți pașii din cronologie fac parte dintr-o represiune. Alte modificări sunt menite să deschidă un dialog cu persoane care au conturi care ar putea fi în zonele gri. Pentru cei care urmează să-și suspende conturile, Twitter va institui notificări prin e-mail și un proces de apel pentru cei care consideră că au fost interzise în mod necorespunzător. Twitter s-a angajat să își explice mai bine politicile în jurul a tot, de la spam la tehnologia pe care o folosește pentru a prinde pe cei care încalcp regulile.

Iată o parte din datele care fac parte din cronologie:

27 octombrie: Nuditatea non-consensuală, cum ar fi fotografiile care surprind momente indecente și camerele web ascunse, vor fi interzise.

3 noiembrie: Organizațiile și grupurile care susțin violența vor fi suspendate.

3 noiembrie: Imaginile de ură și simbolurile de ură vor fi interzise, ​​inclusiv în avatare și anteturi de profil.

3 noiembrie: Avansurile sexuale nedorite vor deveni o încălcare explicită a regulilor.

22 noiembrie: Numele de utilizator care conțin mesaje de ură vor fi interzise.

14 decembrie: Conținutul care „glorifică sau condamnă actele de violență care duc la moarte sau rău fizic grav” va fi interzis de pe Twitter. Compania elimină deja conținut care „include o amenințare violentă sau dorințe de vătămare gravă„.

Sursa

Măriuca Mihăilescu

Redactor Evenimente

Articole asemanatoare

Back to top button