MORE

Twitter da jos site-urile care arhiveaza continutul

În timp ce Twitter nu este complet impotriva site-urilor terțe părți de conservare a tweet-urilor, are, totusi, limitele sale: rețeaua socială a închis în mod definitiv PostGhost, un serviciu vechi de cateva zile care arhiva tweet-uri de la utilizatori verificati cu „zeci de mii” de follower-i.

Twitter a spus doar că site-ul încălca politicile sale de development, cum ar fi onorarea afisarii continutului așa cum este afișat pe platforma Twitter. Cu toate acestea, am putea argumenta că serviciul pur și simplu nu este la fel de discriminant cum e Politwoops – erau vizati doar utilizatorii cu o bifă albastră.

PostGhost susține că efectua un serviciu valoros. Utilizatorii verificati sunt figuri publice prin definiție, susține acesta, și știu că mulți alții vor vedea conversațiile lor. Și, în timp ce Politwoops a primit permisiunea pentru păstrarea discursurilor politice, PostGhost noteaza rapid că declarațiile politice provin, de asemenea, de la celebrități și alte figuri importante. Este, de asemenea, îngrijorat de faptul că personalități majore, în mod frecvent, nu sunt trase la răspundere pentru comportamentul lor, și că o astfel de arhivă oferă transparență. PostGhost este „incantat sa continue dialogul” cu Twitter pentru ca cel puțin o parte din arhivă să fie, încă o dată, functionala.

Problema, așa cum s-ar putea ghici, este că Twitter nu este, neapărat, de acord. Nu fiecare utilizator verificat isi tratează contul ca pe un megafon, la urma urmei. S-ar putea să nu doresc să converseze prin mesaje directe doar pentru a preveni tweet-urile de la aparitia pe o pagină de terță parte. În cazul în care PostGhost isi poate relua serviciul, acesta va trebui să fie cat se poate de delicat cu privire la cine și ce acoperă.

 PostGhost

Zona IT

ZONA IT

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button