TECH

Twitter crește limita de caractere de la 140 la 280

Pentru prima oară de când rețeaua socială a debutat în 2006, Twitter crește numărul de caractere permise în postările sale (numite tweets) de la dimensiunea originală de 140 până la 280 caractere. Schimbarea este oferită momentan unui număr restrâns de utilizatori și va fi disponibilă pentru toată lumea în curând.

În postarea lor de pe blog, Twitter a explicat cum majoritatea utilizatorilor s-au lovit frecvent de limita de 140 caractere. Acest lucru a fost în special valabil pentru utilizatorii vorbitori de limba engleză, care erau nevoiți în cele din urmă să-și exprime gândurile în două sau mai multe tweets legate împreună ca răspuns.

Prin comparație, utilizatorii asiatici din China, Japonia și Coreea nu au întâmpinat aceeași problemă, deoarece natura caracterelor specifice limbii lor le permite să exprime mai multe cu mai puține caractere. Acest lucru a dus la atingerea limitei de 140 caractere de către foarte puțini utilizatori asiatici. Din acest motiv, Twitter a decis să nu ofere upgrade-ul la 280 caractere pentru utilizatorii chinezi, japonezi sau coreeni. Toți ceilalți vor primi acces în curând.

Limita de 140 caractere este o relicvă din trecut, din perioada în care serviciul permitea trimiterea de tweets prin SMS. Pentru a încadra un tweet în limita de 160 caractere a unui singur SMS, împreună cu câteva caractere speciale, limita acestuia a fost stabilită la 140 caractere.

Cu toate acestea, serviciul prin SMS a fost scos din uz de multă vreme, deci nu există nicio explicație logică pentru care Twitter ar trebui să se limiteze la limita de 140 caractere de acum înainte. Totuși, din moment ce serviciul este în continuare despre concizie, nu au eliminat complet limita, și au decis să meargă mai departe cu 280 caractere, un spațiu destul de generos care permite aproape tuturor să-și exprime gândurile într-un singur tweet.

Rămâne de văzut cum vor profita utilizatorii de noua limită. Bineînțeles, fiecare va avea propria sa abordare, unele dintre ele deloc amabile. Twitter este faimos pentru problemele de hărțuire online, pe care compania continuă să le ignore, iar acum agresorii ar putea avea un instrument și mai puternic pentru a-și practica proastele obiceiuri. Totuși, pentru majoritatea utilizatorilor care nu sunt groaznici, acest upgrade este binevenit.

Sursa

Măriuca Mihăilescu

Nu mă consider un „geek” în materie de tehnologie, dar știu că ceea ce contează la un produs este experiența de utilizare. Plec de la presupunerea ca nu știu nimic despre acel produs și văd cum mă împac cu el. Experiența mea îndelungată ca jurnalist și diversitatea de subiecte și domenii abordate au fost tot atâtea atuu-uri într-un segment publicistic dominat de bărbați. M-am familiarizat suficient de repede cu tehnologia așa încât să prezint Zona IT, emisiunea de pe TVR1 și să pornesc și un proiect personal, dedicat segmentului de home appliances.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button