CommunityMORERSS PaginaDeMedia

Twitter blochează contul lui Donald Trump în urma evenimentelor recente

Dacă ești ca mine și te trezești, intrând pe Facebook și Twitter numai ca să fii bombardat cu știri si memes despre cele mai savuroase scandaluri din minunatele State Unite ale Americii, atunci sigur ți-ai pus următoarea întrebare: „cum naiba abia am intrat în 2021 și o data la 8-12 ore americanu’ și/sau chinezu’ face câte o boacănă?”

Mi-am făcut și eu Twitter, dar mi-am sacrificat feed-ul ca să mă documentez despre asta

Tocmai ce făcusem ochi azi-dimineață, că a și trebuit să fac un mini-research ca să pot să trec în rândul lumii și să înțeleg noul val de conținut de pe Twitter, Facebook, Instagram, alea,alea. Din câte se pare, clădirea Capitolului a fost luată cu asalt de către susținătorii lui Donald Trump mai ceva decât Parisul de către vikingi.

Raidul a avut loc exact în momentul unei ședințe a Congresului care viza alegerile electorale din noiembrie 2020. În contextul ăsta, Donald Trump, cunoscut pentru postările sale controversate, a reușit să treacă de pragul toleranței oferite de Twitter.  Se pare că președintele a atras atenția reprezentanților platformei prin intermediul unor postări în care acesta lăuda comportamentul protestatarilor și noțiunea pe care noi o numim „răscoala”, de la Liviu Rebreanu încoace.

Twitter a suspendat contul lui Donald Trump timp de 12 ore. În acest interval, președintele este obligat să șteargă trei dintre postările sale recente. În caz contrar, contul va rămâne blocat. Chiar dacă Twitter va debloca profilul lui Trump, orice altă postare care constituie o abatere de la policita integrității civice va duce la ștergerea permanentă a contului.

Twiter și Donald Trump sunt un fel de inamici naturali

Decizia luată de Twitter reprezintă, de fapt, o întorsătură neașteptată. În trecut, serviciul trecea cu vederea anumite opinii exprimate de liderii politici, pentru a oferi transparență utilizatorilor și urmăritorilor, astfel încât aceștia să-și poată expune liber punctele de vedere în ceea ce privește declarațiile liderilor. De data asta, comportamentul lui Donald Trump este picătura care a umplut paharul, iar compania nu a mai putut tolera abaterile severe.

 

Carol Zafiriadi

"Am crescut inconjurat de pop culture, muzica si jocuri video..." Da, cunoastem explicatia pe care o poate oferi cineva care scrie despre gaming si tehnologie. Evident, nici eu nu sunt o exceptie. Cunoscutii ar putea spune ca in scrierile mele se pot regasi convingerile si esteticile care il fac pe Carol sa fie...Uhh...Carol. Scriu cu drag, alaturi de colegii mei, si disec filosofic si estetic jocurile video si smecheriile aduse de tehnologie.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button