MORE

Twitter afirma ca nu stiu de unde au facut rost hackerii de conturi

Chestia asta incepe sa se transforme intr-o moda generala cand vine vorba de companii care au fost pradate de catre hackeri.

Intai TeamViewer, acum Twitter, ambele companii jurand cu mana pe linia de cod ca nu stiu de unde au facut hackerii rost de conturi, parole si mailuri, dar la fel de convinsi ca nu au avut o bresa de securitate, integritatea serverelor fiind pastrata. 

Conform unei declaratii oficiale, baza de date recent pusa la vanzare contine 32,888,300 date de logare in diferite combinatii. Fie doar username si mail, fie doar parola si username, fie username, parola si email, toate constituindu-se intr-o problema majora pentru site.

„Suntem extrem de siguri ca aceste date obtinute ilicit nu au fost sustrase din interiorul serverelor noastre”  a declarat purtatorul de cuvant al Twitter, Michael Coates. „De fapt, Twitter si in acest moment incearca sa protejeze conturile afectate, compania noastra verificand atent toate datele prezente in recentul leak si confruntandu-le cu datele noastre”, a mai declarat acesta… pe Twitter. 

Interesant este ca Twitter au invatat ceva de la TeamViewer si nu s-au hazardat sa atace utilizatorii, numindu-i neatenti cu informatiile personale, abordarea fiind diferita in cazul de fata. Pe de alta parte trebuie sa ne gandim ca Twitter este o companie stagnanta de mai bine de 3 ani de zile, cu foarte putine succese in palmares cand vine vorba de acaparat noi utilizatori. Asa ca o atitudine impaciuitoare s-ar putea sa ajute mai mult.

Zona IT

ZONA IT

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button