MORE

Twitter, abuz de putere, trafic de influenta si acuze nefondate

La noi in tara Twitter nu este atat de popular, avand un install base destul de mic. Lista utilizatorilor inregistrati pe Twitter din Romania nu depaseste 400.000 de utilizatori. Totusi, afara, Twitter este o unealta de propagare a informatiei extrem de populara, cu un impact destul de mare in randul populatiei. Din acest motiv, Twitter verifica, la fel ca si Facebook, un numar de conturi, pentru a atesta faptul ca persoana in cauza este cine spune ca este.

Pana aici toate bune si frumoase! Dar ce facem cand o serie de acuzatii pleaca din randul unei tabere, catre un jurnalist, care puncteaza abuzul de putere, critica o miscare sociala si arata cu degetul elementele in neregula ale acesteia pe Twitter? Pai ce sa facem, ii deverificam contul de Twitter pentru ca si-a permis sa critice grupul in cauza. Pentru ca Twitter asa procedeaza cand dreptul la libera exprimare este exercitat de catre un jurnalist.

Milo Yiannopoulos s-a trezit in urma cu cateva saptamani cu contul de Twitter deverificat, acesta fiind acuzat de xenofobism, rasism, ba chiar fiind catalogat homofob, cu toate ca Milo este… homosexual. Nu prea intelegem cum vine asta, dar cine stie, poate ne explica Michael Margolis, individul care a inceput procedura de deverificare a contului.
Impins de la spate cel mai probabil de un grup de interese pe care nu dorim sa il numim, acesta a deverificat contul, fara sa ofere o serie de dovezi clare, incidentul producandu-se din initiativa individului, angajat Twitter si care se pare ca are o orientare politica diferita de Milo Yiannopoulos. Nu este prima oara cand compania ia in mana problema si se decide ca trebuie sa fie cenzor in on-line, scotand din context acuze sau inchizand conturi cu zeci de mii de  followeri fara nici un fel de explicatie, doar pentru ca niste „unique snowflakes” s-au trezit criticati.
Nici nu este de mirare ca Twitter nu prinde in Romania, unde opinia publica este una extrem de vocala si motivul pentru care Facebook merge atat de bine. Dar suntem interesati si de opinia voastra: „Tu, cititorule, de ce nu ai cont de Twitter? Si daca ai, pentru ce il folosesti?”

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button