TECHRSS PaginaDeMediaSecuritateTech&IT

Twitter a fost spart cu ajutorul unui angajat

Ce frumos din partea lui

Ieri dimineață s-au întâmplat câteva lucruri necurate pe Twitter. Pentru ceva timp, un număr mare de persoane celebre tot trimiteau mesaje despre cum doresc să vă trimită 2000$ în Bitcoin dacă mai întâi le trimiteți 1000$ în Bitcoin. Apoi, oameni ce aveau acel semn albastru lângă nume s-au trezit că nu mai puteau să publice mesaje.

Ce s-a întâmplat? Ați putea spune că Twitter a fost spart. Ați putea. Am spus și eu chiar asta în titlu, fiindcă este mai ușor de explicat în 45 de caractere. Dar mai corect ar fi că Twitter a fost deturnat de indivizi cu intenții malițioase și cu ajutorul unui angajat al companiei.

Conform unei declarații ce a fost dată chiar de hackeri, aceștia au mituit un angajat al Twitter pentru a fi complice la acest act. Incidentul chiar nu ar fi fost posibil fără folosirea uneltei de administrare a Twitter, din care chiar au publicat imagini pe care acum rețeaua de socializare vrea să le elimine de pe internet.

Puteți vedea una din aceste imagini mai jos:

twitter admin panel

Twitter a făcut și o declarație proprie, recunoscând incidentul și anunțând o investigație.

Dacă vreți și ceva sarcasm, nu este clar dacă această investigație începe acum, sau după ce scot din codul sursă al serviciului cuvinte pe care au considerat recent a fi malefice.

[Ars Technica]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button