PC&Consoles

Twitch va vinde jocuri

Twitch a luat o decizie care probabil ar fi trebuit implementată acum câțiva ani de zile, cea de a vinde jocuri.

Conceptul este foarte simplu. Un streamer joacă ceva, iar toți cei care se uită la el vor avea opțiunea de-a apăsa pe un buton pentru a cumpăra jocul cu pricina sau conținut pentru jocul cu pricina. Compania care a publicat jocul va primi 70% din prețul jocului, Twitch va primi cota sa, iar streamer-ul cu pricina va primi 5%.

Poate că nu pare a fi mult, dar pentru cei care au mii de abonați dornici să joace ceva, cu siguranță se vor acumula bani cu timpul mai mulți decât din reclame. În același timp, dezvoltatorii au un mod nou de a își vinde direct jocurile, așa că toată lumea câștigă. În special Amazon, fiindcă va produce propriile jocuri în viitorul foarte apropiat și cam deține Twitch în acest moment.

Printre companiile care și-au anunțat intenția de-a face un parteneriat cu Twitch în aceast privință se numără Telltale Games, Ubisoft, Paradox, tinyBuild și Vlambeer. Dacă ideea are succes, atunci poate se vor alătura și companii precum Riot și Valve, care dețin cele mai populare jocuri de pe Twitch.

Funcția de achiziție va fi disponibilă din această primăvară, probabil inițial doar în SUA, dar ar trebui să se propage și în restul lumii.

[The Verge]

 

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button