Știri ITCommunityGamingRSS PaginaDeMedia

Twitch lanseaza Soundtrack Beta pentru a oferi streamerilor muzica gratis

Muzica licentiata a fost mereu o problema pentru streameri. Acestia s-au lovit adesea de jocuri ale carui soundtrack este licentiat si nu poate fi folosit pentru streaming, dar nici dezactivat. Un exemplu foarte bun este chiar noul Tony Hawk’s Pro Skater 1+2. Pentru a rezolva aceste situatii, Twitch testeaza Soundtrack, o unealta care le va oferi streamerilor optiunea de a reda muzica fara licente in timpul transmisiunilor.

Intr-o postare pe blog, Twitch a detaliat Sountrack spunand ca are o interfata similara cu Spotify. Apliactia iti ofera o colectie aleasa manual de muzica fara drepturi de autor si o integreaza in aplicatia de streaming pentru a separa sursele audio. In acest fel, vei putea face stream in siguranta fara a risca probleme legale pe baza muzicii din jocuri.

Momentan, lista de artisti care si-au oferit muzica pentru acest proiect este destul de mica. Avem nume mici precum Above & Beyond, Porter Robinson, RAC, SwuM, Chrome Sparks sau Tia Nomore. Pentru a vedea o lista completa, puteti accesa pagina Soundtrack.

Versiunea Beta este compatibila cu OBS Studio v26.0 sau mai nou. In curand va primi suport si pentru Twitch Studio si Streamlabs. Cei care vor acces trebuie sa se inscrie pe o lista de asteptare, urmand sa primeasca invitatii de acces in acest program pe email. Nu este pentru prima oara cand vedem astfel de solutii implementate, Facebook Gaming facand primul pas prin licentierea unei colectii de melodii pentru streameri.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button