GamingPC&ConsolesȘtiri IT

Twitch în sfârșit adaugă multi-view streaming

Oricine a încercat să facă un stream de gameplay cu amicii s-a lovit la un moment de o problemă. Cine face stream și cum poate fi îngrămădit gameplay-ul fiecăruia simultan pe ecran?

Răspunsul variază în funcție de serviciul folosit. Youtube are de ceva vreme multi-camera, ce permite îngrămădirea în același stream a șase surse video diferite. Dar Twitch? Pentru Twitch era bine să ai un PC dedicat de streaming către care să transmită fiecare participant un feed video, ce era apoi asamblat prin OBS și trimis către Twitch ca un singur stream cu conținutul fiecărui monitor îngrămădit într-un loc.

Dar asta se schimbă de acum înainte, pentru că a fost introdusă funcția de Squad Stream, promisă cu un an în urmă. Aceasta permite înghesuirea în același stream a patru fluxuri video diferite, permițând publicului să decidă din punctul cui de vedere să vadă acțiunea. Din moment ce fluxurile sunt centralizate, comunitățile fiecărui streamer implicat vor fi contopite într-un chat comun, în loc să domine doar a celui care găzduiește transmisia în direct. Puteți vedea în imaginea de mai jos un exemplu concret al implementării.

twitch

 

Având în vedere de câți ani se află Twitch pe piață, și de cât timp are în spate gigantul Amazon, s-ar crede că n-ar fi luat atât de mult timp pentru ca această funcție să fie implementată. Totuși, măcar mai târziu decât niciodată, după cum spune vechea zicală.

[Engadget]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Back to top button