GamingPC&Consoles

Twitch le interzice creatorilor să mai promoveze jocuri de noroc

Zilele trecute s-a format o furtună perfectă, când un YouTuber mare din sfera Counter-Strike: Global Offensive a publicat un documentar în două părți în care discută despre problemele cu gambling-ul pe care le au jucătorii. Și culmea, că fix zilele astea, atât Valve cât și Twitch, au luat măsuri. Pe de-o parte, Valve a interzis turneele organizate de 3rd parties, în timp ce streamerii nu vor mai avea voie să promoveze sau să fie sponsorizați de site-uri afiliate cu jocurile de noroc.

Conținutul despre jocuri de noroc de pe Twitch a fost un mare subiect de discuție în comunitate, și ceva ce am tot analizat activ încă de la ultima actualizare a politicii referitoare la asta. Azi vrem să mai facem un update al planurilor noastre. În timp ce interzicem partajarea de link-uri sau coduri de afiliere către site-uri care conțin pacanele, ruletă sau jocuri cu zaruri, am văzut că unii oameni încalcă acest regulament și ne expun comunitatea unui potențial pericol.

Ca răspuns, vom face o actualizare a politicii pe 18 octombrie prin care interzicem transmisiile de site-uri care includ pacanele, ruletă sau jocuri cu zaruri care nu sunt licențiate în SUA sau alte jurisdicții care oferă destulă protecție consumatorilor. Aceste site-uri includ Stake.com, Rollbit.com, Duelbits.com și Roobet.com. O să mai identificăm și altele pe măsură ce mergem mai departe.

Counter-Strike Global Offensive CSGO AWP M4A1-S Dust II Update Valve

Chiar dacă la prima vedere pare că Twitch încearcă să ia măsurile corecte aici, formularea noului regulament și modul în care se referă la site-uri specifice ar putea lăsa o grămadă de spațiu de manevră pentru profitori. Și am și eu o întrebare? Unde sunt, de pe lista aceea, site-uri mari care promovează creatori de conținut? Unde sunt CSGO Roll, SkinPort, Hellcase, CSMoney și alții?

Părerea mea sinceră față de toată tărășenia asta, este că toate site-urile de acest fel trebuie să pice, alături de toți creatorii de conținut care le promovează. Jocurile de noroc sunt o problemă reală, iar într-o țară ca România totul este cu atât mai evident când ieși pe stradă, și între o farmacie și un magazin alimentar găsești trei păcănele diferite. Dar na, atâta timp cât există wannabe streameri și cică creatori, care promovează mizeriile astea și încurajează copiii să joace pe bani reali, fenomenul nu va lua sfârșit. Cât despre Twitch? Un început bun, dar aș vrea să văd măsuri și mai drastice decât astea.

Marinake

Andrei mă numesc, dar lumea mă cunoaște drept Marinake. Am terminat ceva facultate de publicitate, însă drumurile mele nu au condus niciodată spre acest domeniu... așa că mă aflu aici și acum. După câțiva ani în care am tot migrat de pe o platformă pe alta și mi-am lăsat amprenta, scrisă, peste tot unde am apucat, am poposit la Zona. Scrierile mele includ recenzii de jocuri și hardware, cât și produse lifestyle. Când nu scriu review-uri, mă veți găsi adesea cu o cafea în mână, scriind despre ăle mai noi știri din industria tech și nu numai.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button