SecuritateRSS PaginaDeMedia

Twitch a suferit un atac cibernetic masiv – Coduri – sursă și informații despre profiturile creatorilor de conținut au fost dezvăluite

În urmă cu două zile, hackerii au atacat populara platformă de streaming. Aceștia au reușit să plece cu aproximativ 125 de GB de date care conțin informații despre profiturile înregistrate de creatorii de conținut, dar și codul-sursă pentru variantele mobile, desktop și console ale clientului Twitch. Hackerii se laudă că dețin „întreaga platformă, cu ale sale date încă de la momentul dezvoltării.”

Compania a luat la cunoștință acest atac, însă nu a oferit încă niciun comentariu public. Pachetul de date include SDK-uri și servicii AWS folosit de Twitch, dar și alte „secrete”, cum ar fi IDGB și CurseForge, cel din urmă fiind o platformă creată de Amazon Game Studios ca să rivalizeze cu Steam. În plus, au fost publicate și listele cu sumele înregistrate din 2019 și până acum de aproape 2.4 milioane de streameri. Printre aceștia sun regăsite și nume cunoscute, cum ar fi Nickmercs, TimTheTatMan și xQc.

Amazon a garda jos pentru Twitch

Mai multe surse au confirmat astăzi disponibilitatea leak-ului, iar pe Twitter au fost postate și screenshot-uri. Inițial, datele au fost expuse pe 4chan prin intermediul unui link de torrent. Alte date precum nume de utilizator, adrese sau parole, nu au fost publicate (cel puțin momentan), însă hackerii menționează că aceasta este doar prima parte a unui „jaf mai mare”, care culminează cu dezvăluirea de coduri-sursă pentru aproape șase mii de librării Github.

Grupul de hackeri lansează un atac dur la adresa companiei. În concepția acestora, comunitatea de pe Twitch este de o toxicitate incredibilă, astfel încât atacul cu pricina ar putea avea legătură cu protestele recente de pe platformă.

Carol Zafiriadi

"Am crescut inconjurat de pop culture, muzica si jocuri video..." Da, cunoastem explicatia pe care o poate oferi cineva care scrie despre gaming si tehnologie. Evident, nici eu nu sunt o exceptie. Cunoscutii ar putea spune ca in scrierile mele se pot regasi convingerile si esteticile care il fac pe Carol sa fie...Uhh...Carol. Scriu cu drag, alaturi de colegii mei, si disec filosofic si estetic jocurile video si smecheriile aduse de tehnologie.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button