MORE

Tweek 13-19 Aprilie – Saptamana pe scurt in tehnologie si gaming!

Inca o saptamana de tech a trecut, si iata-ne din nou la Tweek! Segmentul in care va prezentam cele mai importante stiri din tehnologie si nu numai. Asa cum am facut si pana acum si pe pagina noastra de Facebook si pe Youtube saptamana de saptamana. Acum vom discuta despre baterii care se incarca intr-un minut, Facebook, lansarea GTA 5 pe PC, AMD si… dileme etice!

Prima stire, de larg interes, mai ales pentru cei care folosesc foarte des telefonul, este ca institutul de cercetare Stanford lucreaza la o baterie care se poate incarca in doar un minut. NU! Nu este doar un concept, asa cum am mai prezentat in trecut, ci o realitate. Cercetătorii de la Universitatea Stanford au făcut progrese însemnate in dezvoltarea unei baterii ce funcționează pe bază de aluminiu, în locul clasicilor ioni de litiu. Nu este prima dată când o baterie pe bază de aluminiu este dezvoltată, dar varianta actuală este capabilă să reziste la 7500 de cicluri de reîncărcare, de aproximativ 7.5 ori mai mult decat o baterie tradițională și de 75 de ori mai mult decât prototipul anterior. Mai mult, se incarca intr-un minut, este ieftin de produs și nu este inflamabilă. Lucruri care nu pot decat sa bucure utilizatorul!

Mai ramanem putin in sfera tech si discutam despre AMD, care, tocmai a anuntat procesoarele pe arhitectura ZEN. AMD Zen urmeaza sa integreze 16 nuclee care suporta pana la 32 de fire de executie, adica AMD urmeaza sa foloseasca ceva asemanator Hyperthreading-ului de la Intel, asadar vom avea cate doua fire de executie pe fiecare nucleu. De asemenea procesorul va veni cu suport pentru PCI-Express Generatia a 3-a, SATA Express si controller pentru DDR4. Memoria DDR4 va fi suportata in quad channel cu viteze de pana la 3200MHz, si de asemenea va suporta si RAM ECC. Capacitatea totala pe fiecare canal va fi de 256GB. In cuvinte mai simple, sunt cele mai puternice procesoare produse de AMD pana in prezent. Si mai istete decat precedentele.

Ok, avertizam telespectatorul ca acesta stire s-ar putea sa sune familiar pentru multi gameri: lansarea GTA 5 pe PC a fost incununata de… probleme! Bine, daca stam sa ne gandim, toate lansarile GTA pe PC au avut probleme. Ba nu mergea Social Club, ba avea X bug, in concluzie nu este ceva nou. Doar ca acum problemele erau legate de username-urile de Windows si de faptul ca jocul avea nevoie de 120 de giga pentru a fi instalat, nu 60 asa cum a fost anuntat oficial. De fapt jocul are 60 de giga, dar mai are nevoie de inca 60 pentru… a putea fi instalat! Colegul Mihai, martirul care si-a pierdut parul incercand sa joace GTA 5, a scris un articol pe site, in timp ce colegul Andrei a fost zen si a asteptat 6 ore pentru ca jocul sa se instaleze pe un laptop. In concluzie asteptam patch-uri Rockstar.

De la jocuri la teoria conspiratiei, care, in mod suspect s-a dovedit a fi reala. Mai ales pe Facebook. Un dezvoltator, ce activeaza sub numele de Dave Higgins online, al carui nume real nu vom incerca sa il pronuntam, in timp ce se juca cu devtool-urile Firefox, a descoperit ca orice informatie pusa in status box, indiferent ca o postezi sau nu, este trimisa si catalogata, cel mai probil, catre celebra retea de social media. De cele mai multe ori practicam autocenzura atunci cand postam ceva pe social media, fiind un spatiu public. Daca Facebook intr-adevar colecteaza aceste date, in mod cert ele sunt folosite pentru a directiona intr-un fel sau altul reclame catre utilizator. In momentul in care Facebook colecteaza non-stop aceste date, fie ele din status update, mesaje private, sau comentariile facute la anumite postari, o face dintr-un motiv simplu: reclama targetata. Lucru care credem noi ca ar trebui specificat in termenii si conditiile de utilizare.

Pe final am lasat controversa saptamanii: faptul ca un redactor Polygon, un site de gaming din State, si-a folosit influenta si cunostintele pentru a sufla de sub nas domeniul Lego Dimensions celor de la Warner Brothers. Acest lucru nu este atat de ciudat in sine, cat prin faptul ca a folosit domeniul pentru a redirectiona intreg traficul catre site-ul la care era angajat. Lucru care incalca niste principii etice. Moment in care va intrebam pe voi, telespectatorii: Acest comportament vi se pare firesc? Este condamnabil sau nu sa-ti folosesti cunostintele in domeniu pentru a redirectiona trafic catre site-ul pe care il reprezinti, chiar daca folosesti mijloace mai putin ortodoxe? Va asteptam cu raspunsul pe pagina noastra de facebook, dar si cu stiri si articole noi pe site-ul nostru!

Articole asemanatoare

Back to top button