TECH

Tutorial pentru actualizarea lui Samsung Galaxy S5 la Android 5

Android 5 Lollipop incepe sa castige teren: acesta a fost lansat oficial pe cateva dispozitive, urmand ca pe viitor sa apara si pe altele, dar cine nu mai are rabdare sau are un dispozitiv care nu va primi o actualizare oficiala nu trebuie sa isi piarda sperantele, pentru ca Android are o comunitate extrem de mare pe Xda-Developers sau forumuri alternative, iar programatorii de acolo lucreaza din greu pentru a porta Android 5 si pe alte dispozitive. Mai jos puteti gasi un tutorial pentru actualizarea lui Samsung Galaxy S5 GM-900F.

Pentru inceput aveti nevoie de fisierele de mai jos:

 • Descarcati ODIN 3.09. Odin functioneaza doar pe Windows.
 • Descarcati sistemul de operare Android Lollipop de AICI, si dezarhivati fisierele intr-un folder.
 • Faceti un backup la fisierele esentiale pe care le aveti in telefon.
 • Sa va asigurati ca telfonul este incarcat minim 80%.

Mai jos sunt pasii pe care trebuie sa ii urmariti pentru a face actualizarea:

 1. In primul rand trebuie sa activati optiunea USB Debugging. Pentru a activa aceasta optiune trebuie sa aveti disponibila optiunea de Developer, iar aceasta se activeaza cand apasati de 7 ori pe ‘Build Number’ din About Device.
 2. Conectati telefonul la PC.
 3. Restartati telefonul in modul developer. Pentru a intra in acest mod apasati pe Power, Home si Volume Down in acelasi timp.
 4. Deschideti ODIN cu drepturi de administrator, dupa ce telefonul este detectat, ID:COM se va shimba in culoarea albastra.
 5. Bifati Auto-Reboot si F. Reset Time si debifati Re-Partition. In final apasati pe butonul AP dupa care selectati fisierul .tar.md5, care reprezinta sistemul de operare, dupa care apasati pe butonul Start din ODIN, iar acesta va incepe scrierea noului sistem de operare. La final telefonul se va restarta automat.

Zona IT

Întotdeauna am avut înclinații „renascentiste”: film, jurnalism, filosofie, orice presupune despicatul firului în patru până la mecanismele cele mai profunde. Dar pasiunea pentru tehnologie a fost o constantă. Am început să configurez sisteme PC pe la sfârșitul anilor ’90, întâi pentru mine, apoi pentru prieteni, apoi pentru primul meu start-up, una dintre primele firme de editare digitală din Romania. Asta în paralel cu jurnalismul tech, început în aceeași perioadă, concretizat întâi în producții TV, apoi în online.

Articole asemanatoare

2 comentarii

 1. La făcut cineva? Se merita? Sau sa aștept ora de la samsung

 2. L-am facut eu acum o saptamana, se vede un spor de performanta si interfata, din punctul meu de vedere este mai placuta. Oricum nu ai nimic de pierdut, nu deranjeaza knox-ul.

Back to top button