PCTECHTech&IT

Turtle Beach cumpără producătorul de periferice Roccat

Turtle Beach, un important furnizor de căști și un dezvoltator de diverse tehnologii audio, a semnat săptămâna aceasta un acord pentru a achiziționa ROCCAT, producător de periferice pentru gaming. Mutarea creează un nou furnizor combinat de periferice de gaming cu prezență în întreaga lume.

În prezent, Turtle Beach este cunoscută în principal în Statele Unite ale Americii și în unele țări europene pentru căștile sale de gaming pentru console și PC. Prin preluarea ROCCAT, compania primește tastaturi, mousuri și o varietate de accesorii pentru gameri. Turtle Beach estimează că compania fuzionată va avea un total de 48 de modele de produse de bază pentru diferite piețe. În plus, vor câștiga prezență în Asia și în alte țări europene, unde ROCCAT este cunoscut. În mare măsură, cele două companii nu se suprapun evident în ceea ce privește portofoliul de produse și în ceea ce privește canalele de distribuție, permițându-le să se integreze mai bine. Nu este clar dacă hardware-ul ROCCAT va fi rebranduit Turtle Beach, sau dacă marca ROCCAT va rămâne.

René Korte, șeful ROCCAT și alți angajați ai companiei, se vor alătura noii companii mamă și vor continua să proiecteze periferice.

În termenii acordului, Turtle Beach va achiziționa ROCCAT pentru 14,8 milioane de dolari în numerar (fără o ajustare a capitalului circulant), 1 milion de dolari în numerar sau acțiuni (opțiunea companiei) și până la aproximativ 3,4 milioane dolari în plăți din câștig. Turtle Beach se așteaptă ca ROCCAT să contribuie cu venituri între 20 și 24 de milioane de dolari pentru veniturile sale din 2019, precum și cu peste 30 de milioane de dolari din veniturile sale pe 2020.

Vânzările Turtle Beach au totalizat 287,4 milioane de dolari în 2018, în timp ce venitul net a fost de 39,2 milioane de dolari. Cota principală din veniturile companiei a fost adusă de căști pentru console de jocuri vândute în America de Nord, o piață în care Turtle Beach a avut o cotă de aproximativ 40% în ultimii nouă ani. Între timp, Turtle Beach intenționează să crească vânzările de accesorii de gaming pentru PC la 100 de milioane de dolari în următorii ani, astfel încât achiziția ROCCAT este importantă pentru companie.

Sursa

Măriuca Mihăilescu

Nu mă consider un „geek” în materie de tehnologie, dar știu că ceea ce contează la un produs este experiența de utilizare. Plec de la presupunerea ca nu știu nimic despre acel produs și văd cum mă împac cu el. Experiența mea îndelungată ca jurnalist și diversitatea de subiecte și domenii abordate au fost tot atâtea atuu-uri într-un segment publicistic dominat de bărbați. M-am familiarizat suficient de repede cu tehnologia așa încât să prezint Zona IT, emisiunea de pe TVR1 și să pornesc și un proiect personal, dedicat segmentului de home appliances.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button