MORE

Turcia blocheaza aproape toata social media dupa ultimul atac

In urma atacului terorist de la Ankara, considerat ca unul dintre cele mai distructive atacuri teroriste din istoria Turciei, guvernul a impus un restrictionarea a tot ceea ce inseamna social media pe teritoriul tari.

Guvernul a justificat aceasta actiune ca fiind pentru binele populatiei, fiind intreprinsa pentru a combate panica, iar organizatiile care nu respecta acest social media black out vor suporta sanctiuni severe, pana la inchiderea organizatiei.

Directiva guvernamentala se pare ca este in plin efect, multe persoane de pe teritoariul turciei nu pot accesa retelele de socializare, concluzia fiind una singura si anume ca acestea sunt blocate de furnizorii de internet.

Nu este prima data cand se intampla asa ceva in Turcia, cenzura fiind uzitata si in trecut pentru a inabusi orice fel de raspandire a informatiei, in aprilie Turcia blocand temporar atat Twitter, cat si Youtube.

Informatiile initiale, primite de la colegi nostri de la merlininkazani.com releva faptul ca atat Twitter, cat si Facebook sunt blocate pentru utilizatorii de TTNET, Turkcell si Vodafone in interiorul tarii, in timp ce alti utilizatori ce folosesc alti furnizori de internet pot inca accesa social media fara probleme pentru moment.

Acest gen de black out impus de guvern nu face nimic altceva decat sa incinga spiritele si mai tare, iar o interdicite locala nu adauga nimic decat paie pe foc. Din pacate acest gen de practici sunt destul de des utilizate de catre Recep Tayyip Erdoğan, presedintele actual al Turciei.

[merlininkazani.com]

Tags

Related Articles

Back to top button
Close
Close