MORE

Turatia ideala a masinii de spalat: 1000 sau 1800 RPM?

Cand vine vorba de rotatii idealul arata cam asa: o viteza progresiva pe care sa o putem controla in functie de cantitatea si calitatea rufelor si care sa ajunga pana la 1800 rotații/minut!

Rufele bine stoarse sunt mai usor de intins si se usuca mai usor. De exemplu 5 kg de rufe din bumbac, stoarse la 500 de rotații/minut se vor usca in aproximativ două ore. Daca viteza de centrifugare s-ar dubla, hainele ar trebui sa stea doar o ora in uscator. Producătorii nu sfătuiesc zvantarea in uscator a rufelor stoarse cu mai putin de 800 de rotatii/min.

Daca viteza de centrifugare mare (de la 1000 la 1800 de rotații/minut) este foarte potrivita pentru rufele de uz comun, aceasta nu este ok pentru anumite țesături delicate (mătase sau lână). Din acest motiv, o viteză variabilă iti permite sa-ti pastrezi hainele in cea mai buna forma mai mult timp.

Fara stoarcere! Pentru a asigura o eco spălare de 100%, unele masini se opresc inainte de scurgerea finală și de stoarcere. E momentul in care poti activa orice alta functie care se potriveste rufelor din masina.

În concluzie, cautati o masina cu maxim 1800 de rotatii pe minut dar si cu posibilitatea de a opri masina inainte de evacuare si stoarcere pentru a proteja hainele mai pretentioase.

Măriuca Mihăilescu

Nu mă consider un „geek” în materie de tehnologie, dar știu că ceea ce contează la un produs este experiența de utilizare. Plec de la presupunerea ca nu știu nimic despre acel produs și văd cum mă împac cu el. Experiența mea îndelungată ca jurnalist și diversitatea de subiecte și domenii abordate au fost tot atâtea atuu-uri într-un segment publicistic dominat de bărbați. M-am familiarizat suficient de repede cu tehnologia așa încât să prezint Zona IT, emisiunea de pe TVR1 și să pornesc și un proiect personal, dedicat segmentului de home appliances.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button