MORE

Turatia ideala a masinii de spalat: 1000 sau 1800 RPM?

Cand vine vorba de rotatii idealul arata cam asa: o viteza progresiva pe care sa o putem controla in functie de cantitatea si calitatea rufelor si care sa ajunga pana la 1800 rotații/minut!

Rufele bine stoarse sunt mai usor de intins si se usuca mai usor. De exemplu 5 kg de rufe din bumbac, stoarse la 500 de rotații/minut se vor usca in aproximativ două ore. Daca viteza de centrifugare s-ar dubla, hainele ar trebui sa stea doar o ora in uscator. Producătorii nu sfătuiesc zvantarea in uscator a rufelor stoarse cu mai putin de 800 de rotatii/min.

Daca viteza de centrifugare mare (de la 1000 la 1800 de rotații/minut) este foarte potrivita pentru rufele de uz comun, aceasta nu este ok pentru anumite țesături delicate (mătase sau lână). Din acest motiv, o viteză variabilă iti permite sa-ti pastrezi hainele in cea mai buna forma mai mult timp.

Fara stoarcere! Pentru a asigura o eco spălare de 100%, unele masini se opresc inainte de scurgerea finală și de stoarcere. E momentul in care poti activa orice alta functie care se potriveste rufelor din masina.

În concluzie, cautati o masina cu maxim 1800 de rotatii pe minut dar si cu posibilitatea de a opri masina inainte de evacuare si stoarcere pentru a proteja hainele mai pretentioase.

Măriuca Mihăilescu

Redactor Evenimente

Articole asemanatoare

Back to top button