MOREȘtiri IT

Tumblr interzice conținutul adresat adulților

Oath, grupul deținut de compania Verizon din care face parte și Yahoo de un an de zile, a dezvăluit la începutul săptămânii intenția de a interzice conținutul destinat adulților de pe platforma de blogging Tumblr.

Această interdicție va intra în efect pe 17 decembrie, așa că au început să fie activate măsurile menite să identifice conținut pornografic în vederea blocării sale. Decizia nu a fost prea bine primită de comunitate, în acest moment existând și o petiție cu mai bine de 380 de mii de semnături în favoarea inversării acestei decizii.

Nemulțumirea comunității are două părți. Cea principală este că Tumblr are un număr mare creatori de conținut destinat adulților, un procent sesizabil din traficul generat de platformă venind de la conținutul de acest fel. Platforma chiar era bine cunoscută ca find una dintre puținele care nu puteau restricții asupra conținutului interzis minorilor.

A doua problemă este că sistemele puse la punct pentru a filtra acest conținut funcționează cam la fel de bine precum majoritatea sistemelor de acest fel de pe internet. Mai exact, nu prea funcționează, fiind blocate imagini care nu au caracter sexual și care nici măcar nu conțin ființe măcar vag umanoide, spre exemplu, schițe cu dinozauri sau lumânări croșetate.

Nu pare deocamdată de parcă Oath va inversa decizia, iar în momentul în care interdicția deplină va intra în efect nemulțumirile vor fi mult mai numeroase.

[Ars Technica]

 

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button