ReviewsGamingTECH

TUF Gaming Capture Box CU4K30 m-a ajutat să capturez frumusețea jocurilor de PlayStation 5 (review)

Se întâmplă că pe lângă site-ul Zona și canalul de YouTube pe care îl susține, să mai avem ca ocupație și gaming-ul. Plăcerea asta vinovată ne-o etalăm pe PlayGround, unde vorbim despre cele mai noi jocuri apărute pe mapamond și vă arătăm ce lansare nouă ne-a mai lăsat cu gurile căscate. Și chiar dacă mare parte dintre capturile de ecran le facem pe PC, atunci când vine o exclusivitate de PlayStation 5 nu este chiar ușor să facem înregistrări 4K60; ba chiar imposibil direct prin interfața consolei.

Pentru a ocoli limitările, folosim plăci de captură, iar astăzi voi vorbi fix despre o astfel de soluție. Este vorba despre TUF Gaming Capture Box CU4K30 și o să vă explic cum m-a ajutat în activitatea de pe YouTube. Cine știe, poate următorul nostru concurent se ascunde chiar printre cititori, așa că mi se pare o idee bună să vă prezint câteva dintre trucurile pe care le folosim.

Ce este TUF Gaming Capture Box CU4K30?

Jucăria despre care vă vorbesc astăzi vine de la TUF Gaming, un sub-brand al ASUS care se specializează, după cum spune și numele, în componente și accesorii pentru gaming pe PC și nu numai. Capture Box CU4K30 este o soluție all-in-one care îți permite să capturezi imagini de pe consolele tale în timp real. În cazul nostru, prima sarcină în care am fost ajutați de placa de captură a fost în procesul de producție al videoului despre Uncharted: Legacy of Thieves Collection.

Cu ajutorul plăcii de captură de la TUF Gaming am putut înregistra gameplay la rezoluție 4K. Dar înainte de a vă spune mai multe despre întregul proces de setup și utilizare, să aruncăm o privire peste lista de specificații:

Interfață USB 3.2 Gen1x1 Type-C
Video Input HDMI 2.0
Video Output HDMI 2.0
Audio Input HDMI 2.0
Audio Output HDMI 2.0
Rezoluție video – Input
4k60Hz HDR / 1440p144Hz HDR / 1080p240Hz HDR
Rezoluție video – Passtrough
4k60Hz HDR / 1440p144Hz HDR / 1080p240Hz HDR
Rezoluție video – Înregistrare 2160p30 / 1440p60 / 1080p120
Conectivitate Audio 3.5mm pentru căști
3.5mm pe gamepad
Compatibilitate PlayStation / Xbox / Switch
Indicator stare LED RGB cu efecte de iluminare
Dimensiune 105 x 80 x 21mm
Greutate 173g
Accesorii în cutie Ghid Instalare Rapidă
Cablu HDMI 2.0
Cablu USB 3.2 Gen1x1 Type-C la Type-A
Adaptor Type-A la Type-C
Cablu audio 3.5mm

Prima configurare și experiența de utilizare

Nu o să fac pe deșteptul și să vă explic cum am pus eu mâna direct pe TUF Gaming Capture Box CU4K30, am trosnit din degete și m-am apucat de treabă. Ca orice meșter priceput, primul lucru care a zburat din cutie a fost manualul de instrucțiuni, astfel am rămas cu o bucată de metal și plastic în mână, vreo două mațe, un laptop și-un PlayStation 5. „Fă din rahat bici acum, Marine!„, mi-am spus eu în timp ce legam jucăria la toate cele.

Am tras un HDMI din PlayStation 5 și l-am înfipt în TUF Gaming Capture Box CU4K30. Din ăsta, am plecat cu un cablu USB Type-C direct în PC. Am pornit consola, am avut din prima imagine, sunetul se auzea în modul Passtrough. Dar creierul meu de primată nu s-a prins că atunci când înregistrez, îmi moare sunetul de pe PC și trebuie să conectez ceva căști sau boxe direct în 3.5mm-ul de pe placa de captură. Dar după cum v-ați prins deja, în punctul asta aflasem și eu.

Review TUF Gaming Capture Box CU4K30

Mai departe nu am făcut decât să deschid OBS și să aleg TUF Gaming Capture Box CU4K30 din lista de surse video disponibile. Greșeala am făcut-o atunci când am ales un laptop în rolul de PC pe care să fac capturile video. Mi-a luat puțin să realizez că un ecran secundar de pe unul dintre PC-urile din birou ar fi fost mult mai potrivit. De ce așa? Pentru că pe un ecran pot păstra interfața din OBS cu panoul de control al acestuia, iar pe al doilea pot juca full-screen.

O soluție bună pentru capturi FullHD și 1440p

Daca am avut ceva de reprosat acestei TUF Gaming Capture Box CU4K30 este limitarea de framerate pe inregistrarile 4K. Din nefericire, acestea sunt limitate la 30FPS, ceea ce s-a dovedit un impas pentru noi, intrucat voiam sa introducem secvente de gameplay la 60FPS in video review. Pentru a depasi acest inconvenient, am folosit calea de mijloc: am setat jocul pe modul Performance si am inregistrat 1440p60Hz.

Review TUF Gaming Capture Box CU4K30

Dacă ești un streamer sau creator de conținut care vrea să captureze gameplay FullHD, sau chiar și la rezoluție 1440p, TUF Gaming Capture Box CU4K30 este o variantă foarte bună. Înregistrările sunt foarte calitative, configurarea este ușoară, iar softul oferit de TUF Gaming îți permite să îți personalizezi experiența de utilizare. Dacă nu te deranjează ca videourile tale din cele mai noi jocuri să fie 4K, dar la 30FPS, nu văd ce te-ar putea opri din a cumpăra o astfel de placă de captură. Dacă vreți să puneți mâna pe ea, este disponibilă la PC Garage la prețul de 1.047,99 RON.

  • Ușor de configurat și folosit
  • Software dedicat destul de stufos
  • Opțiunea de înregistrare FullHD la 120FPS
  • Prețul foarte bun în comparație cu produsele competiției
  • Limitat la înregistrare 4K la 30FPS
  • Software-ul se simte greoi câteodată

Marinake

Andrei mă numesc, dar lumea mă cunoaște drept Marinake. Am terminat ceva facultate de publicitate, dar drumurile mele nu au condus niciodată spre acest domeniu așa că mă aflu aici și acum. După câțiva ani în care am tot migrat de pe o platformă pe alta și mi-am lăsat amprenta, scrisă, peste tot unde am apucat, am poposit la Zona. Scrierile mele includ recenzii de jocuri și hardware, cât și produse lifestyle. Când nu scriu review-uri, mă veți găsi adesea cu o cafea în mână, scriind despre ăle mai noi știri din industria tech și nu numai.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button