Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

TSMC trece la 12 nanometri

/
/
/

Mai avem ceva timp de așteptat până când se va finaliza tehnologia de producție pentru 5 sau 7 nanometri, dar 12 nanometri pare să fi sosit deja.

TSMC anunță că a dezvoltat un proces de 12 nanometri, ca o extensie a celui existent de 16 nanometri. Noul proces se alătură ofertei existente a companiei, ceea ce înseamnă că de anul viitor ați putea vedea procesoare produse la TSMC construite cu această tehnologie.

Ce exact înseamnă asta? Produsele realizate pe procesul de 12 nanometri vor avea o eficiență energetică ceva mai bună față de cele făcute acum pe procesul existent.

Din moment ce unul din clienții principali ai TSMC este Nvidia, nu este exclusă posibilitatea ca seria de anul viitor de plăci grafice să folosească această tehnologie. Sigur, nu va fi un salt la fel de mare ca de la 28 la 16 nanometri, fiind vorba de daor 12 nanometri și nici măcar de un proces cu totul nou, ci mai mult un soi de revizie. Dar tot se va observa o diferență.

[Guru 3D]

  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Linkedin
  • Pinterest

1 Comments

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This div height required for enabling the sticky sidebar