PC

TSMC se pregătește pentru 5nm și 3nm

Taiwan Semiconductor, unul din cei mai mari producători de semiconductoare din lume, anunță că se va extinde printr-o investiție de 12.5 miliarde de dolari.

TSMC va cheltui această sumă pentru a construi o nouă uzină în care să producă procesoare noi pe nodul de fabricație de 5 nanometri. Compania însă nu are de gând să se oprească aici. Este atât de încrezătoare în progresul său tehnologic încât plănuiește să creeze și procesoare pe 3 nanometri în această uzină.

Scăderea sub 5 nanometri însă poate că nu va veni prea curând, din moment ce este vorba de o mărime dincolo de care legile fizicii încep să nu mai funcționeze la fel de coeziv ca în lumea macroscopică, iar electronii tind să se ducă unde nu au voie.

TSMC abia ce este pe punctul de a cumpăra cele 80 de hectare necesare pentru ridicarea acestei uzine, așa că încă mai este mult de muncă până când vor fi construite procesoare aici. Momentan ne îndreptăm către nodul de fabricare de 10 nanometri, primele produse comerciale vor apărea anul viitor, iar cel de 7 nanometri este deja în testare. Estimările precedente ale celor de TSMC au fost că procesul de 5 nanometri va fi gata până în 2020.

[Bit-Tech]

Tags

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Related Articles

2 Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button
Close
Close