Știri ITTECHTelefoane

TSMC începe producția în masă pentru procesoarele de iPhone next gen

Bloomberg a raportat recent că partenerul de producție al companiei Apple, TSMC, a început producția de procesoare pentru lansarea iPhone-urilor din cursul acestui an. Cipul va fi probabil numit A12.

Raportul explică faptul că modelul A12 va utiliza un design de 7 nanometri, care este mai rapid, mai mic și mai eficient decât cipurile de 10 nanometri pe care Apple le utilizează în mod curent în iPhone 8 și iPhone X. Trecerea la un procesor de 7 nanometri va permite o performanță îmbunătățită, sporind în același timp eficiența și conservând spațiul intern.

Știrea citează oameni familiarizați cu această chestiune, atât Apple, cât și TSMC refuzând să comenteze.

Procesorul, care ar putea fi numit cipul A12, va utiliza un design de 7 nanometri, care poate fi mai mic, mai rapid și mai eficient decât cipurile de 10 nanometri din dispozitivele Apple actuale precum iPhone 8 și iPhone X, au spus oamenii. Ei au cerut să nu fie identificați discutând planuri private. Apple și purtătorii de cuvânt ai TSMC au refuzat să comenteze.

TSMC a spus anterior în aprilie că a început să producă în masă procesoare de 7 nanometri, dar nu a spus cărui producător îi erau destinate procesoarele. Apple și TSMC se presupune că încearcă să câștige un avantaj peste cipurile Qualcomm de 7 nanometri. Apple este implicat în prezent într-o bătălie legală cu Qualcomm.

Producția TSMC de cipuri pentru dispozitivele iPhone din 2018 pare să vină exact la timp. Anul trecut, compania a început producția în masă a cipului A11 tot în luna mai.

Această știre reiterează faptul că producătorul va lansa „cel puțin un trio de noi iPhone-uri în această toamnă„. Unul este considerat a fi o versiune mai mare de iPhone X, precum și un model cu costuri reduse, cu un ecran LCD. Compania s-ar mai zvoni că ar planifica o versiune actualizată a actualului iPhone X. Apple va prezenta probabil noile sale modele de iPhone în toamnă.

Sursa

Măriuca Mihăilescu

Nu mă consider un „geek” în materie de tehnologie, dar știu că ceea ce contează la un produs este experiența de utilizare. Plec de la presupunerea ca nu știu nimic despre acel produs și văd cum mă împac cu el. Experiența mea îndelungată ca jurnalist și diversitatea de subiecte și domenii abordate au fost tot atâtea atuu-uri într-un segment publicistic dominat de bărbați. M-am familiarizat suficient de repede cu tehnologia așa încât să prezint Zona IT, emisiunea de pe TVR1 și să pornesc și un proiect personal, dedicat segmentului de home appliances.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button