TECHTech&IT

TSMC dă de probleme de producție

Înainte să spuneți: ”Da, cum să nu, sigur, fix când trece AMD la GlobalFoundries la TSMC apar din senin probleme de producție. Nu spun că e o conspirație, dar e o conspirație!”, problema aceasta nu pare că va afecta noile produse AMD. Le afectează în schimb pe cele Nvidia.

Cel mai mare producător de semi-conductoare din lume anunță că din pricina unor materiale ce nu se încadrau în standardele dorite au fost produse în jur de 10 mii de plăcuțe (wafers, dacă vreți denumirea internațională) oarecum defecte. Producția de produse noi din aceste plăcuțe are un randament foarte scăzut, ce va fi simțit la procesoare realizate pe nodurile de 12 și de 16 nanometri. Procesul de 7 nanometri este în siguranță. Însă companii precum Nvidia și MediaTek sunt afectate, având ceva mai puține produse efective la dispoziția lor. TSMC promite că va încerca să înlocuiască produsele defecte până la finalul lunii martie, iar ce nu poate fi înlocuit până la acea dată va fi recuperat până la finalul lunii iunie.

Incidentul nu se va repeta, materialele cu pricina fiind scoase din sistem și urmând să fie înlocuite în curând. Considerând ce s-a întâmplat, poate că nu era o idee rea ca Nvidia să reevalueze vânzările de plăci video noi pentru anul acesta.

[Kit Guru]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button