PC

TSMC are planuri pentru a trece la 3 nanometri

Abia dacă avem procesoare comerciale construite pe procesul de 10 nanometri, și deja sunt companii care au început să construiască uzinele în care se vor produce semiconductoare pe 3 nanometri.

TSMC tocmai ce a dezvăluit că va construi o nouă linie de producție, în orașul Tainan din Taiwan, care se va folosi de un proces de 3 nanometri de fabricație. La ultimul anunț de acest gen, compania se apropia de 5 nanometri, dar pare să fi găsit un mode de-a coborî la o scară și mai mică de atât. TSMC ar avea mai bine de 300 de oameni care lucrează la găsirea unui mod prin care această idee poate fi implementată, și aparent au găsit un mod.

Conform estimărilor de acum ceva vreme, procesul de 5 nanometri va fi disponibil din 2020, iar cel de 3 nanometri ar trebui să fie gata cel târziu în anul 2022, poate chiar mai devreme. Ce va însemna asta pentru noi? Procesoare cu un consum de energie și mai mic, performanță mai bună, și de dimensiuni din ce în ce mai mici. Desigur, ca de fiecare dată când vorbim de nanometri și producția de semiconductoare, merită amintit că TSMC, GlobalFoundries, Intel și Samsung nu prea au ajuns la un acord despre ce exact măsoară când se referă la dimensiunea procesului, așa că ceea ce GlobalFoundries ar numi 7 nanometri ar putea fi 10 nanometri la Intel, dar ar putea avea aceleași caracteristici generale.

Tot cu această ocazie a fost anunțată retragerea de la cârma companiei a lui Morris Chang, fondator al TSMC. Acesta va înceta să mai lucreze la companie din luna iunie 2018, renunțând cu totul la implicarea sa în operațiunea de zi cu zi a afacerii. Morris Chang a înființat TSMC în 1987, în momentul actual producând mai bine de jumătate din toate semiconductoarele de pe planetă.

[Hexus]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button