
Criză de semiconductori a pus Statele Unite ale Americii într-o poziție foarte vulenrabila, iar ca răspuns la această întâmplare guvernul a luat niște măsuri destul de urgente. Așadar, în 2023 se va da în folosință prima fabrică TSMC (Taiwan Semiconductor Manufacturing Co.) din Phoenix, Arizona. Această veste a fost primită cu brațele deschise de americani, mai ales că personalități precum președintele Joe Biden și Tim Cook au luat parte la evenimentul de prezentare.
Vă dați seama că o fabrică de semiconductori pe teritoriul SUA este mare lucru, iar președintele a anunțat deja că chip-urile create în această locație vor fi utilizate în generațiile viitoare de iPhone și MacBook.
Aceste chip-uri vor fi utilizate pentru iPhone-uri și MacBook-uri, conform spuselor lui Tim Cook. Până acum Apple erau nevoiți să-și cumpere toate chip-urile avansate din străinătate. Acum o să ne ocupăm de o parte bună din producție aici, acasă.
Joe Biden, Presedintele Statelor Unite ale Americii
Noua fabrică TSMC asigură o durată mai scurtă și o mai mare stabilitate a producției. Aceasta este dotată cu aparatură de ultimă generație și va începe producția în 2024 pentru clienți precum Apple, AMD și NVIDIA. Evenimentul de prezentare a avut loc chiar în fața fabricii și a fost un moment important, atât pentru compania taiwaneza, cât și pentru America de Nord ca și regiune.
TSMC va deschide a doua fabrică pe teritoriul Statelor Unite ale Americii
Pe lângă anunțurile și perspectivele de viitor prezentate în cadrul deschiderii, cei de la TSMC au discutat și despre o a doua fabrică. Aceasta va fi localizată tot pe teritoriul Statelor Unite ale Americii, chiar în Phoenix, Arizona… adică în același oraș în care este situată și prima fabrică. În acest fel compania taiwaneza va urcă investiția inițială de 12 miliarde de dolari la o sumă imensă de 40 de miliarde; da, aceeași suma pe care a aruncat-o Elon Musk pe Twitter.
Și înainte de a stârni orice discuții contradictorii, Statele Unite și Europa pun la cale un mecanism de transparență pentru domeniul producției și furnizării de semiconductori. Prin intermediul acestei înțelegeri cele două continente vor comunica în permanență pentru a preveni alte crize similare celei prin care am trecut recent. Teoretic această mișcare ar trebui să fie bună pentru toată lumea, dar rămâne de văzut ce schimbări va aduce pe termen lung în condițiile în care unii lideri europeni sunt deja îngrijorați că vechiul continent va fi într-o poziție dezavantajată.