Știri ITPCRSS PaginaDeMediaTECH

TSMC a devenit cel mai mare producator de semiconductori din lume

Taiwan Semiconductor Manufacturing Company, sau pe scurt TSMC, a devenit cea mai mare companie producatoare de semiconductori din lume. Aceasta a intrecut competitia si a vazut inca o crestere. Compania este cotata acum la 313 miliarde de dolari. Asta se datoreaza unei cresteri in valoare a actiunilor de aproape 20%, urcand de la 56$ la 66.89$.

Desigur, asta nu se traduce neaparat si in venituri mai mari pentru companie. TSMC mai are de castigat teren pe acest departament. Ca si exemplu, Intel a avut venituri de 75.7 miliarde de dolari conform Investopedia; o suma aproape dubla comparativ cu veniturile de „numai” 37.9 miliarde de dolari pe care le-a inregistrat compania taiwaneza. Aceasta diferenta urmeaza insa sa se micsoreze odata cu noua colaborare cu Apple. Compania americana va produce toate procesoarele ARM pentru viitoarele dispozitive in Taiwan, pe masura ce producatorul de semiconductori construieste o fabrica pe teritoriul Statelor Unite ale Americii. Asta ii va oferi un avantaj lui Apple, dar si celorlalti clienti importanti de pe piata vestica; clienti precum AMD.

TSMC Stock Value

Viitorul companiei taiwaneze ramane insa putin incert, dupa ce aceasta a fost in mare parte obligata sa renunte la parteneriatul cu Huawei. In plus, TSMC nu a pierdut doar un client mare. Pe langa chinezii de la Huawei si NVIDIA a ales sa schimbe taberele. Producatorul de placi video va folosi de acum silicon realizat de Samsung, care au oferit un pret mult mai bun. Din pacate, aceasta decizie ar putea sa fie o miscare neinspirata din partea NVIDIA, iar asta reiese din zvonurile legate de consum si implicit de temperaturile ridicate pe care le vor avea noile placi din seria RTX 3000. Pana acolo mai avem insa de asteptat, dar in cazul unui esec, producatorul taiwanez de semiconductori va ramane singura varianta solida a taberei verzi.

 

Marinake

Andrei mă numesc, dar lumea mă cunoaște drept Marinake. Am terminat ceva facultate de publicitate, dar drumurile mele nu au condus niciodată spre acest domeniu așa că mă aflu aici și acum. După câțiva ani în care am tot migrat de pe o platformă pe alta și mi-am lăsat amprenta, scrisă, peste tot unde am apucat, am poposit la Zona. Scrierile mele includ recenzii de jocuri și hardware, cât și produse lifestyle. Când nu scriu review-uri, mă veți găsi adesea cu o cafea în mână, scriind despre ăle mai noi știri din industria tech și nu numai.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button