RSS PaginaDeMediaTECHTech&IT

TSMC a dat în judecată GlobalFoundries

Runda 2

Bătălia dintre GlobalFoundries și TSMC a luat o nouă întorsătură, devenind o bătălie între TSMC și GlobalFoundries. Cum exact? Eh, acum ambele companii s-au dat în judecată pentru încălcarea brevetelor.

TSMC susține că GlobalFoundries încalcă 25 de brevete ale companiei, legate de designul folosit la FinFET, metode de imprimare a circuitelor și un număr de alte lucruri destul de importante pentru realizarea unui tranzistor foarte, foarte mic.

Cât de mic? De la 40nm până la 12nm, ceva ce acoperă o mare parte din oferta curentă a companiei. Acuzația de încălcare a brevetelor vine și cu cerința ca tribunalul să împiedice folosirea acestora în orice fel de produse, în efect oprind producția sa.

Foarte probabil nu se va ajunge la asta, din moment ce există ceva clienți comuni între cele două companii, precum AMD, ce vor rămâne cu buza umflată. Acest gen de acțiuni în instanță sunt destul de comune, fiind menite să descurajeze procesul inițial intentat de GlobalFoundries, ce la rândul său probabil era mai mult menit să genereze ceva panică momentană și să fie folosit ca o unealtă de negociere.

În general, cam așa comunic între ele corporațiile. Fie se cumpără reciproc, fie se dau în judecată.

Dacă avem noroc, situația nu va escala, din moment ce vorbim de două companii responsabile pentru producția procesoarelor folosite la foarte, foarte multe dispozitive.

[Anandtech]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button