PCTECHTech&IT

TSMC plănuiește deja o fabrică pentru procesul de 3 nanometri

Doar ce am pășit în era procesoarelor pe 7 nanometri (deocamdată doar pentru telefoane), iar industria deja se gândește la pasul de după pasu următor. Bine, nu punem Intel la socoteală, care acum se gândește la pasul din locul pasului anterior și la cel de care trebuia să fie deja aproape.

TSMC, în schimb, anunță că a obținut aprobarea pentru construirea unei noi fabrici gândite pentru producția folosind procesul de 3 nanometri. Fabrica va fi construită la în zona orașului Tainan, din Taiwan, unde compania are deja o fabrică unde va începe producția pe 5 nanometri din anul 2020.

Procesul de 3 nanometri este încă departe de a fi gata, motiv pentru care fabrica nu este tocmai o investiție modestă, costând aproape 20 de miliarde de dolari. Totuși, compania este destul de încrezătoare în abilitatea sa de a începe producția folosind această tehnologie din anul 2023.

Fabrica cea nouă promite să fie și ceva mai ecologică față de cea precedentă, 20% din energia folosită fiind generată prin metode fără impact negativ asupra mediului, iar jumătate din apa utilizată venind din surse reciclate.

Este încă mult prea devreme de estimat cât de performant va fi procesul de 3 nanometri, din moment ce nici cel de 5 nanometri nu a fost finalizat, iar în ceea ce privește procesoare desktop încă nu avem vreunul pe 7 nanometri.

[Techspot]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button