ReviewsRSS PaginaDeMedia

Trust GXT Velica – O (foarte) mică antenă parabolică ideală pentru conferințe, streaming și gaming (review)

Pentru mulți, comunicarea în mediul online a devenit un necesar absolut. Fie că participi la cursuri sau te joci cu prietenii pe Discord, e important ca interlocutorul tău să te audă clar și să nu fie zgâriat pe urechi de microfonul care îți distorsionează vocea de parcă ești răpit de extratereștri. Iar astăzi ne vom ocupa de cea de-a doua situație, adică statul la un pahar de vorbă cu prietenii în timp ce te joci sau te relaxezi, așa că aici intră în scenă Trust GXT Velica.

Un microfon este un element important din setup-ul celor care petrec multă vreme în apelurile vocale sau în jocurile multiplayer. Totodată, microfoanele vin în diverse forme și mărimi, de la cele mai mici „seringi” la ustensilele profesionale care ajung să îți ocupe aproape jumătate de birou. Trust GXT Velica încearcă să se încadreze în prima categorie, iar dimensiunile sale reduse (pentru un microfon cu stativ și popfiltru), alături de performanțele excepționale din timpul conversațiilor se fac remarcate încă din primele minute de utilizare.

Construcție și design

Trust GXT Velica mi-a atras atenția în primul rând prin design și prin construcția sa metalică. Pentru un pitic, acesta este chiar greuț și robust, iar asta nu e neapărat ceva rău. Denotă un aspect solid și o calitate superioară, iar aspectul său simplist, în culoare negru mat, completează formula.

Pachetul este constituit din microfonul propriu-zis, popfiltrul (adică „plăsuța”) cu suportul pentru fixare, cablul de alimentare USB – Type-C și stativul. Asamblarea este extrem de simplă și de rapidă: înfiletezi stativul în suportul pentru fixare, apoi pur și simplu introduci microfonul în suport, prin cele două grilaje de cauciuc, unul la intrare și unul la ieșire. În felul acesta, microfonul este fixat cu ușurință fără alte piese suplimentare care nu fac decât să îngreuneze setup-ul.

Trust GXT Velica

Microfonul propriu-zis (de altfel foarte mic și simpatic) se conectează USB prin intermediul cablului Type-C, iar odată fixat în suportul destinat, ai zice că ai pus pe birou o dioramă a unui satelit care caută prin spațiu semne de viață extrarerestră. Sincer să fiu, mi-a plăcut mult această abordare; niciun fel de complexități inutile, ci doar câteva piese pe care le îmbini aproape ca pe seturile Lego pentru copiii până în patru ani.

Ce-i drept, mi-aș fi dorit ca Trust GXT Velica să dispună și de conectivitate wireless, pentru a mă ajuta în misiunea mea de a-mi asigura un setup format din cât mai puține periferice cu fir, însă ce mi-e încă un mic USB în plus…? Pe lângă asta, nu trebuie să te întinzi prea mult cu el, pentru că jucăria aceasta a fost gândită să îți capteze vocea de la distanțe considerabile, iar asta este unul din avantajele sale.

Trust GXT Velica este acea antenă parabolică numai bună pentru șoapte la distanță

Odată instalat micul satelit, mi-a mai rămas doar să-mi trezesc din somn unul din amici și să-l iau la test pe Discord. Însă nu am apucat să mă joc prea mult Valheim în co-op, deoarece m-am convins rapid că Trust GXT Velica este o comoară veritabilă. Fie că aproape lingeam popfiltrul sau că mă învârteam cu scaunul la 360 de grade la câțiva metri buni de el, microfonul îl ajuta pe interlocutorul meu să mă audă constant cu o claritate maximă, fără să fiu nevoit să îmi exersez abilitățile de soprană.

Iar asta este ceea ce căutam la un astfel de dispozitiv: mai multă libertate de mișcare în timpul sesiunilor de gaming sau al unei simple conversații. Trust GXT Velica este foarte ușor de folosit, ba chiar dispune de un buton de mute amplasat fix în spate, lângă portul Type-C și se laudă (pe bună dreptate) cu a sa versatilitate.

Este potrivit atât pentru PC-uri, cât și pentru laptop-uri, fiind totodată conceput și pentru streaming. Deci, dacă ai în plan să îți răspândești vocea în mediul online vreme îndelungată. Velica este o alegere foarte bună. Nu ocupă mult spațiu, îl asamblezi în doar câteva minute și îl plasezi unde îți este mai comod, fără grija că trebuie să stai aproape de acesta atunci când vorbești.

Preț și concluzie

Per total, m-am bucurat să văd că se mai respectă pe ici, pe colo, dictonul „esențele tari se țin în sticluțe mici”. Trust GXT Velica nu este neapărat cel mai pipernicit microfon din lume, dar este cu siguranță un dispozitiv de calitate cu dimensiuni surprinzător de reduse pentru ceea ce reprezintă.

În mod normal, te-ai fi așteptat ca un astfel de dispozitiv să îți ocupe mult loc, așa cum vezi prin livestream-uri sau studiouri, însă Trust GXT Velica mi se pare una din cele mai bune opțiuni entry-level în materie de calitate și avantaje.

Trust GXT Velica

Poate că unii dintre voi nu veți fi tentați să-l achiziționați din cauza prețului curent, adică 240 de lei. Într-un fel, vă dau dreptate, însă trebuie să luăm în calcul ceea ce-l scoate în evidență pe Trust GXT Velica: dimensiunile surprinzător de reduse. Este foarte portabil, pachetul nu conține decât patru piese mari și late, iar calitatea sunetului este remarcabilă. Aici este vorba despre dorințele fiecărui utilizator în parte, iar dacă vrei ceva mic, dar puternic și ușor de utilizat, pot să bag mâna în foc pentru Velica.

Carol Zafiriadi

"Am crescut inconjurat de pop culture, muzica si jocuri video..." Da, cunoastem explicatia pe care o poate oferi cineva care scrie despre gaming si tehnologie. Evident, nici eu nu sunt o exceptie. Cunoscutii ar putea spune ca in scrierile mele se pot regasi convingerile si esteticile care il fac pe Carol sa fie...Uhh...Carol. Scriu cu drag, alaturi de colegii mei, si disec filosofic si estetic jocurile video si smecheriile aduse de tehnologie.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button