PC&Consoles

Trust GXT 860 THURA – Semi-Mecanica ca un compromis

La Zona avem cateva elemente care sustin ca tastaturile mecanice sunt cele mai ever tari bune si ca nu exista ceva mai bun pe lumea asta pentru gameri.

Absolut corect, pana cand incerci sa scrii un text cu colegul Andrei in camera care bate la masina de scris in timp ce tu incerci sa tai in liniste o bucata audio. Sunetul tastaturilor mecanice ii determina pe multi sa le ocoleasca si sa opteze pentru un rubber dome traditional. Sigur, este ceva foarte satifcator sa auzi ori de cate ori tastezi acel click satisfacator, dar, pana la urma la birou sau acasa unde trebuie sa imparti o camera, nu prea este loc. Aici intra in scena tastaturile semi-mecanica, care ofera performanta unei tastaturi mecanice, fara acel click calcator pe nervi pentru oricine inafara de tine. Una dintre aceste tastaturi este GXT 860 THURA de la Trust.

O tastatura RGB semi-mecanica mai cu moate, care porpune un timp de actionare similar cu switch-urile mecanice, un estetic placut si cateva elemente care ne-au placut foarte mult. Unul este forma tastelor si faptul ca au ales sa implementeze un layout cu space si butoane de control inferioare mai mare. Space-ul, ALT-ul si tasta din Win sunt un pic mai mari, o chestie care nu pare mare inginerie, dar ajuta foarte mult in timpul sesiunilor de joc lungi. Ideea acestor taste duble este sa te ajute sa le nimeresti atunci cand te joci, iar space-ul este una dintre cele mai folosite taste dupa WASD, motiv pentru care Trust au ales sa adauge acest tip de butoane. O idee buna, combinata cu un plamrest detasabil, care te ajuta sa iti sprijini linistit incheietura, in timp ce iti relaxezi degetele. Ceea ce incercam sa spunem este ca GXT 860 THURA este o tastatura gandita bina si extrem de confortabila.

Bine, nici pe birou nu arata rau, Thura venind cu 9 moduri de iluminare ajustabile RGB, care contrasteaza destul de bine cu griul inchis al tastaturii, Trust reusind sa implementeze light bleed atat sub butoane, cat si pe marginile tastatyurii, ceea ce o face mult mai … futurista pe birou. Indiferent ca urmeaza sa o folosesti pentru gaming sau pentru productivitate. Ideea este ca s-au gandit la mai toate conditiile de functionare, adaptand GXT 860 la mai toate acestea. Pentru gameri si nervosi au adus un sasiu din metal, taste anti-ghosting, pana la 16 apasate simultan, taste media pentru audiofili si un mod de gaming. Practic are un pic pentru toata lumea, reusind sa fie un produs destul de flexibil.

Din pacate exista o singura meteaha majora a acestui produs… nu exista functie de taste Macro, ceea ce s-ar putea sa descurajeze cativa jucatori, dar, de partea functionala, trebuie sa recunostem ca nu prea am vazut mare diferenta in modul de actionare intre switch-urile semi-mecanice ale celor de Trust si un switch mecanic traditional, avand cam aceasi rata de 45 de grame de actionare. Tastele sunt placute la atingere, iar experienta in timpul redactarii este placuta, cu toate ca lipseste acel „click” satisfacator. Dar, pentru ceea ce ofera, un timp de raspuns de 125 de hz, intr-o tastatura semi-mecanica este destul de interesant, reusind sa ajunga destul de aproape de timpii de raspuns a unei tastaturi mecanice traditionale.

Pana la urma GXT 860 THURA este o alegere din necesitate. Prezinta toate avantajele si caracteristicile unei tastaturi mecanice, dar nu si „micile neplaceri”, reusind sa fie un produs bridge extrem de interesant. Un produs cu un public clar in minte si care nu doreste sa deranjeze pe nimeni. Asa ca… daca iti deranjezi familia, colegii sau apropiatii cu tastatura ta mecanica, s-ar putea sa vrei sa te uiti la GXT 860 THURA.

Zona IT

ZONA IT

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button