PC

Trust GXT 658 Tytan 5.1 – Mult zgomot, dar nu degeaba!

Sunetul este o componenta foarte importanta importanta in jocuri; acestea pot avea chiar o grafica proasta, dar daca sunetul si muzica sunt bune, experienta se schimba si ea in bine.

In jocuri precum CS:GO, sunetul este 50% din componenta de gameplay, acesta fiind practic un radar ce-ti dezvaluie pozitia inamiciilor. Castile sunt de baza pentru gameri, dar unii prefera un sunet surround 5.1 in locul celui stereo, acesta fiind uneori mai precis. Un sistem surround 5.1 va ajuta sa identificati mai exact directia sunetului. Si nu uitati ca nu doar jocurile beneficieaza astfel de aranjamente sonore, ci si filmele dispun de sunet 5.1 sau chiar 7.1.

Trust GXT 658 este un sistem 5.1 care se incadreaza in gama de buget, cu un pret in jurul sumei de 500LEI. GXT 658 dispune de un subwoofer din lemn, cu un difuzor de 6.5 inch si un port de bass reflex amplasat pe spate. Dimensiunile si grautatea sunt reduse, dar nu va lasati pacaliti de acest aspect, deoarece bass-ul este reprodus bine si tare, mult mai bine decat ne asteptam. In partea frontala, pe marginea difuzorului de bass se gasesc LED-uri albastre care lumineaza in ritm cu muzica, dar daca va deranjeaza lumina acestora, le puteti opri oricand.

Pe partea laterala dreapta avem butoane de control pentru Stand by, volum, sursa si input. In spate avem conectori RCA pentru sateliti si input stereo sau surround. Este de apreciat faptul ca muzica stereo este convertita automat la 5.1, adica sunetul va fi redat pe toate canalale cand este utilizata o sursa stereo. Trebuie sa aveti grija unde amplasati subwoofer-ul deoarece senzorul pentru telecomanda se afla in partea dreapta, asadar daca subwwofer-ul sta lipit de carcasa calculatorului sau de un perete, telecoamanda nu va functiona. Satelitii sunt din plastic si foarte usori, dar ca design nu arata rau deloc. Sigur, era mai interesant daca si acestia ar fi fost construiti din lemn. In partea de sus a fiecarui satelit pare sa se afle un difuzor pentru inalte, dar din pacate acel spatiu este doar de forma, difuzorul real se gasindu-se dedesubt si reda sunetele medii si inalte.

Separatia este foarte buna si am fost multumiti dupa un meci de CS:GO. Boxa centrala dispune de doua difuzoare si este orientata orizontal, asadar o puteti aseza sub monitor sau televizor. Cablurile pentru surround au 1.80m iar boxa centrala are un cablu de 2.50m. Am ascultat si ceva muzica pe acest sistem si nu ne-a dezamagit. Tinand cont de pretul cerut, sunetul este puternic iar bass-ul isi face simtita prezenta din plin, ba chiar am fost nevoiti sa il reducem, deoarece in unele melodii bubuia cam tare.

Speram ca la urmatoarea versiune a acestui sistem sa fie implementat si un display care sa indice nivelul de sunet pentru fiecare canal in parte dar si pentru general, sau macar LED-urile frontale sa actioneze ca un indicator. Daca lasam la o parte aceste nesemnificative neajunsuri, Trust GXT 658 merita toata atentia voastra.

Zona IT

Întotdeauna am avut înclinații „renascentiste”: film, jurnalism, filosofie, orice presupune despicatul firului în patru până la mecanismele cele mai profunde. Dar pasiunea pentru tehnologie a fost o constantă. Am început să configurez sisteme PC pe la sfârșitul anilor ’90, întâi pentru mine, apoi pentru prieteni, apoi pentru primul meu start-up, una dintre primele firme de editare digitală din Romania. Asta în paralel cu jurnalismul tech, început în aceeași perioadă, concretizat întâi în producții TV, apoi în online.

Articole asemanatoare

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Te-ar mai putea interesa si
Close
Back to top button