Tech&ITRSS PaginaDeMediaSecuritateTECH

Trump vs Apple – Sau ce patesti cand nu ii parasti pe baietii rai la tati

Dupa Huawei, e randul celor de la Apple sa si-o incaseze de la Donald Du... Trump

Dupa ce nu i-a iesit prea bine cascadoria cu Iranul de la inceputul anului, Donald Trump si-a gasit o noua ocupatie. Sta pe Twitter si se ia de oricine il supara. De aceasta data chiar Apple, copilul tech al americii a picat in atentia presedintelui dupa ce a a refuzat sa deblocheze iPhone-urile detinute de unul dintre cei suspectati ca ar fi deschis focul intr-o baza a Marinei Americane din Pensacola, Florida in luna Decembrie.

Trump se lauda ca a ajuta Apple cu tot ce are nevoie pe partea de importuri si multe alte probleme, insa acestia refuza cu nerusinare sa deblocheze telefoane folosite de ucigasi, dealeri de droguri si alti criminali violenti. Presedintele spune ca este cazul ca Apple sa isi ajute tara ACUM!

Toata aceasta sarada s-a intamplat dupa ce luni dimineata, avocatul William Barr i-a acuzat pe cei de la Apple ca nu ar fi oferit un ajutor substantial in deblocarea celor doua iPhone-uri ale suspectului. Tot in aceeasi zi a venit si raspunsul companiei care a spus ca a oferit fortelor de ordine mai multi gigabiti de informatii legate de Pensacola, insa nu vor oferi niciodata autoritatilor o portita sau un soft specializat prin care sa capete acces total.

Respingem acuzatiile prin care compania noastra nu a oferit destule detalii care sa ajute investigarea cazului Pensacola. Raspunsurile noastre au fost prompte si vor mai veni in cazul in care suntem solicitati.

Apple a mai avut parte de o tavaleala publica cu FBI in 2016, atunci cand Departamentul de Justitie a dat compania in judecata deoarece a refuzat sa ofere statului acces la iPhone-ul folosit de Syed Farook, care a fost responsabil pentru focurile de arma din Sand Bernardio, California; eveniment care a dus la moartea a 14 oameni. Disputa s-a incheiat atunci cand FBI a gasit un vendor privat care a spart securitatea telefonului.

Personal vad cu ochi buni strategia aleasa de Apple, mai ales ca acestia respecta si autoritatea statului. Astfel din 2013 pana astazi au raspuns la peste 127 de mii de cereri de informatii din partea organelor legii, iar asta doar in Statele Unite ale Americii. Faptul ca nu ofera portite de acces nimanui ar trebui sa fie un lucru demn de respect in 2020 cand orice informatie ajunge pe internet si spatiul privat devine din ce in ce mai mic. De asemenea, compania isi respecta produsele si in special clientii. Ce parere aveti de toata treaba asta?

CNBC

Marinake

Andrei mă numesc, dar lumea mă cunoaște drept Marinake. Am terminat ceva facultate de publicitate, însă drumurile mele nu au condus niciodată spre acest domeniu... așa că mă aflu aici și acum. După câțiva ani în care am tot migrat de pe o platformă pe alta și mi-am lăsat amprenta, scrisă, peste tot unde am apucat, am poposit la Zona. Scrierile mele includ recenzii de jocuri și hardware, cât și produse lifestyle. Când nu scriu review-uri, mă veți găsi adesea cu o cafea în mână, scriind despre ăle mai noi știri din industria tech și nu numai.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button