Gaming

Trofeul Game Awards dat dispărut acum patru ani a fost „dezgropat” de pe eBay

Uneori se întâmplă pierdem lucruri importante. Sau poate, cine știe, se întâmplă nici măcar să nu le mai primim după îndelungi așteptări. Cam așa s-a întâmplat și cu un trofeu de la The Game Awards 2018, care a dispărut misterios acum patru ani și a fost găsit abia recent, de către un youtuber.

PrestigeIsKey, pe numele real Ryan B, este un fan înfocat al acestui eveniment și urmărește an de an fiecare ediție The Game Awards. Pentru a-și arăta pasiunea, el s-a gândit că ar fi interesant să adauge în colecția sa o replică a celebrului trofeu, care să troneze pe raftul cu de toate ce nu trebuie să lipsească din cadrul de filmare al niciunui gamer de pe YouTube și Twitch.

Omul nostru s-a pus să caute o posibilă replică pe diverse site-uri, inclusiv pe eBay. Acolo a găsit o ofertă pentru un trofeu The Game Awards, pus la vânzare pentru suma de 500 de dolari. Din moment ce istoricul vânzătorului menționa doar părți auto și chei de mașini,, Ryan a avut tot dreptul să fie suspicios. Ofertantul a menționat că trofeul a fost găsit la o lichidare, alături de tot felul de alte lucruri, deci originea sa nu este pe deplin cunoscută.

Ce-i drept, și eu mi-aș dori să am pe raft un trofeu Game Awards

Ryan a ajuns la o înțelegere și a plătit în schimb 375 de dolari plus taxa de transport și nu mică i-a fost mirarea atunci când, odată intrat în posesia trofeului, i s-a confirmat că acesta este fix originalul din 2018. Este vorba despre premiul Best Independent Game, acordat pe atunci jocului Celeste. Ryan a intrat în contact cu dezvoltatorii jocului pentru a clarifica lucrurile. Deci, trofeul a fost pierdut sau dat de pomană?

Dacă ați ales prima variantă, ați câștigat marele premiu. Dezvoltatorii nu și-au primit niciodată premiul. Inițial, acesta le-a fost înmânat pe scenă la Game Awards de către Ninja. Mai apoi, organizatorii le-au luat trofeul pentru a-l expedia prin poștă către studio. Și dus a fost de atunci. Dar patru ani mai târziu, fiul rătăcitor s-a întors acasă la Extremely OK Games. Ryan s-a oferit să le trimită premiul, iar creatorii vor plăti în întregime costul de expediere și îi vor dărui lui Ryan mai multe exemplare de Celeste semnate. Și uite așa, omul are ce să-și pună pe raft, iar studioul s-a ales cu trofeul câștigat în 2018.

Carol Zafiriadi

"Am crescut inconjurat de pop culture, muzica si jocuri video..." Da, cunoastem explicatia pe care o poate oferi cineva care scrie despre gaming si tehnologie. Evident, nici eu nu sunt o exceptie. Cunoscutii ar putea spune ca in scrierile mele se pot regasi convingerile si esteticile care il fac pe Carol sa fie...Uhh...Carol. Scriu cu drag, alaturi de colegii mei, si disec filosofic si estetic jocurile video si smecheriile aduse de tehnologie.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button