GamingPC&ConsolesȘtiri IT

Trisorul de la CS: GO primeste interdicție pe cinci ani

Nikhil „forsaken” Kumawat, fost membru al echipei de CS:GO la OpTic India, care a fost prins trisand săptămâna trecută în timpul finalei Asia Extremesland, a fost exclus de Esports Integrity Coalition din „toate activitățile legate de esport sau de orice organizație membră a ESIC” pentru un total de cinci ani.

ESIC a declarat că dovezile împotriva lui sunt „convingătoare” și „dincolo de orice îndoială rezonabilă” și a indicat că el a trisat nu doar la Extremesland Asia, ci și la turneul ESL India Premiership de la începutul lunii, câștigat de echipa OpTic India.

ESIC a afirmat:

Deși un volum substanțial de dovezi a fost disponibil public pentru câteva zile și au existat numeroase apeluri pentru o decizie rapidă și o interdicție pe viață, ne-am rezervat timp pentru a ne asigura că a fost respectată procedura adecvată, în conformitate cu Code of Conduct caruia Kumawat i s-a supus în timpul Premiershipului.

A fost îndreptățit și are in continuare dreptul la un proces echitabil și o justiție normala. În consecință, am încercat să-l contactăm pentru a-i oferi un timp rezonabil pentru a lua în considerare probele și pentru a profita de sansa de a pleda vinovat și de a accepta astfel o sancțiune propusă, sau de a pleda nevinovat și de a se apara singur în fața Disciplinary Panel. El nu a răspuns la încercările noastre de a-l contacta.

Kumawat se confruntă cu o potențială interdicție pe viață ca recidivist, dar ESIC a optat pentru interdicția de cinci ani, deoarece infracțiunea sa anterioară, din 2017, „avea doar o legătură foarte indirectă” cu aceasta. „Suntem conștienți de faptul că mulți din comunitatea CS:GO nu vor fi de acord cu acest lucru și noi le înțelegem sentimentele, dar nu suntem de aceeasi parere și credem că sancțiunile din esporturi ar trebui să reflecte ceea ce se practica în sporturile tradiționale pe măsură ce industria noastră devine profesionista„.

Comisarul ESIC, Ian Smith, a declarat:

Este întotdeauna foarte trist când ceva de genul acesta se întâmplă în esporturi, dar acest caz este in mod special dezamăgitor, deoarece am arătat compasiune și atenție pentru Kumawat în relațiile noastre anterioare cu el. Aditional, el a provocat mari daune celor de la India CS:GO si esporturilor și a devalorizat o competiție excelentă. Nu există niciun loc în esporturi pentru trisori cum e Kumawat și, personal, sper că nu-l vom mai vedea niciodată în CS:GO sau alt joc.

Desi Kumawat nu a răspuns la incercarile celor de la ESIC de a lua legătura cu el, a făcut totusi o declarație pentru AFK Gaming, cerându-și scuze pentru comportamentul său și sustinand că coechipierii sai nu aveau nicio idee despre faptul ca el trisa. ESIC a confirmat că nu s-au găsit indicii de fraudare pe alte SSD-uri ale jucătorilor OpTic India. Chiar și așa, OpTic India și-a desființat echipa de CS:GO la scurt timp după ce Kumawat a fost prins.

Sursa

Măriuca Mihăilescu

Redactor Evenimente

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button