PC

TrendNet TEW-818DRU AC1900-Un router puternic si accesibil

La exterior TrendNet TEW-818DRU are un design modern, cu o carcasa din plastic negru si gri, iar pe partile laterale are aspect de aluminiu. Routerul este gandit sa nu ocupe foarte mult spatiu, de aceea nu are antene exterioare.

Daca designul nu v-a convins, specificatiile acestuia sigur o vor face. Chipsetul este un Broadcom BCM4708A, adica un procesor ARM dual core tactat la 800MHz la care mai adaugam 128MB RAM. Dispozitivul are nevoie de toata aceasta putere pentru ca are un port WAN si patru porturi LAN toate capabile de 1Gb/s. Pe wireless acesta este capabil de viteze de pana la 1300Mb/s pe banda de 5GHz si de 600Mb/s pe cea de 2.4GHz. Teoretic, este suportat in intregime standardul 802.11ac. Desi are antene interne, semnalul este destul de bun. Pe langa capabilitatile de router, dispozitivul mai poate  indeplini si rol de NAS. In partea din spate se afla doua porturi USB, unul USB 3.0 si unul 2.0, la care putem conecta o unitate de stocare sau o imprimanta.

Routerul este foarte usor de configurat, softul avand o interfata prietenoasa si simpla. Chiar de la prima pornire acesta va indruma catre configurarea accesului la internet, si daca nu sunteti multumiti de softul original trebuie sa stiti ca acest router suporta si DDWRT, care se gaseste chiar pe site-ul TrendNet. Inca un lucru interesant este precriptarea routerului din fabrica, acesta vine la pachet cu o eticheta pe care trebuie sa o puneti bine, pe care se gaseste parola de administrare a routerului, care se pastreaza chiar si dupa resetarea acestuia.

Pentru ca tot vorbim despre securitate, acesta mai suporta si criptarea wireless-ului WPA/WPA2, WPS, PAC (Parental Access Controls). Daca sunt mai multe persoane care folosesc internetul in mod intensiv, puteti folosi functia de QoS management pentru a imparti banda in mod egal. Routerul suporta si IPv6 Dynamic DNS sau FTP server.

In concluzie routerul este unul excelent, iar pretul lui este undeva in jurul a 600RON, un pret decent pentru un router capabil de viteze Gigabit, tinand cont ca sunt multe retele acum care au viteze de peste 200Mb/s.

Zona IT

ZONA IT

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button