CommunityMOREȘtiri IT

Trei morți și mai mulți răniți împușcați la un turneu de Madden în Florida

Un atentat armat a atacat turneul Madden NFL 19 din acest weekend în Jacksonville, Florida, la Chicago Pizza, a confirmat departamentul șerifului.

La acel moment polițiștii din Jacksonville au declarat atacul un atac în masă și i-a îndemnat pe toți să stea departe de zonă în scopuri de siguranță. CBS News a anunțat că drumurile au fost blocate pe parcursul intervenției din partea autorităților.

Evenimentul, parte a Madden Championship Series organizat de EA, a fost găzduit în Jacksonville Landing Mall în acest weekend. A fost parte a turneului Madden Classic; Jacksonville a fost un turneu de calificare pentru finala de la Las Vegas, de pe 11 și 13 octombrie.

Un stream de pe Twitch al turneului a capturat sunetul împușcaturilor, atunci când a avut loc. Doi jucători profesioniști sunt văzuți în competiție atunci când transmisia lor este oprită brusc, deoarece se aud focuri de armă. Partea de sunet a stream-ului continuă pe măsură ce se desfășoară atacul. De atunci clipul a fost scos de pe Twitch.

Biroul șerifului din Jacksonville anunță pe Twitter:

Un suspect este mort la locul evenimentului, necunoscut în acest moment dacă avem un al doilea suspect. Sunt efectuate căutări.

Biroul șerifului din Jacksonville s-a adresat presei la ora 1:30 pm PST/4:30 pm EST (ora locală). Șeriful Mike Williams a confirmat că mall-ul a fost eliberat de victime și martori. Există un suspect, un bărbat alb, care a murit la locul evenimentului; el nu a fost încă identificat. Numărul celor răniți și uciși în timpul atacului a fost anunțat ulterior.

În timpul unei declarații pentru media, șeriful din Jacksonville, Mike Williams, a împărtășit mai multe detalii-cheie despre tragedie. El a confirmat că au început să sosească apeluri la 911 cu privire la o tragere de focuri la Chicago Pizza de la Jacksonville Landing la ora 13:34. La ora 13:36, ofițerii au fost la fața locului, iar la scurt timp după aceea, întreprinderile din zonă au fost blocate. Echipe de geniști și SWAT au fost la fața locului, a spus Williams.

Williams a declarat că au existat trei decese în total, inclusiv presupusul atacator. Șeriful a spus că atacatorul era un bărbat alb care și-a luat propria viață. Williams a confirmat că presupusul atacator, în vârstă de 24 de ani din Baltimore, a fost în Jacksonville pentru turneul Madden care avea loc. Cu toate acestea, Williams a spus că încă nu poate împărtăși mai multe detalii cu privire la un potențial motiv.

Williams a confirmat, de asemenea, că presupusul atacator a efectuat actul armat cu cel puțin un pistol. Autoritățile i-au găsit mașina și cred că el a venit din afara orașului, eventual cazându-se la un hotel. Williams a cerut publicului să trimită orice informații pe care le-ar putea avea.

Nouă victime au fost transportate la spitalele din zonă, dintre care șapte au avut răni din urma împușcăturilor. În plus, alte două victime ale împușcăturilor s-au dus la spital pentru tratament. Ele sunt toate în stare stabilă în acest moment, a spus Williams. În total, au existat 14 victime: 12 au avut răni prin împușcături și două au avut „alte răni” suferite atunci când au fugit din restaurant. Numărul se poate schimba pe măsură ce autoritățile află mai multe informații despre alte persoane care s-ar fi putut duce la spital, a spus Williams.

De asemenea, primarul Jacksonville, Lenny Curry, a vorbit la declarația de presă. El a spus că agențiile locale, de stat și federale colaborează în acest caz. El a spus că astfel de evenimente tragice sunt „prea frecvente”.

În plus, NFL și alte companii de jocuri video au lansat declarații.

Numele celor două victime au fost comunicate presei, potrivit WJAX-TV (prin intermediul CBS News). Ei sunt Taylor Robertson, de 24 de ani, din Ballard, Virginia de Vest și Eli Clayton de 21 de ani din Woodland Hills, California. Robertson a fost membru al Dot City Gaming, care a comemorat moartea lui pe Twitter. Clayton, fost fotbalist de liceu, a fost, de asemenea, amintit pe Twitter de către fosta sa echipă.

Dacă vor mai apărea și alte informații vom continua să vă ținem la curent.

Măriuca Mihăilescu

Redactor Evenimente

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button