Știri ITPCRSS PaginaDeMediaTECH

Trecerea la memorie DDR5 nu se va întâmpla foarte curând

Producătorii de hardware deja se agită când vine vorba de memoria DDR5, însă un raport realizat de Yole Developments ne indică cam când vom face trecerea la noul standard. Memoria DDR4 încă se ține foarte bine, astfel vorbim de câțiva ani până când noua tehnologie va fi adoptată la nivel mainstream, iar estimările ne indică faptul că abia în anul 2023 vom începe tranziția în forță.

Adopția memoriei DDR5 va decurge rapid, dar să avem și cu ce

Introducerea memoriei DDR5 va fi extrem de rapidă, dar memoria DDR4 va fi depășită ca și vânzări abia în 2023, devenind irelevantă abia în 2026 când estimările arată că mai bine de 90% din piață va fi făcut tranziția la noul standard. Deja unii producători și-au finalizat design-ul pentru noua memorie, astfel începe procesul de livrare, dar fără platforme care să poată utiliza noul hardware, vom mai avea de așteptat ceva până când vor apărea primii clienți de tip „early-adopters” și vânzările vor începe să curgă.

Eu unul mă voi număra cu siguranță printre cei care pun mâna încă de pe la început pe memoriile DDR5, dar utilizatorii normali nu se vor grăbi să facă trecerea; nu încă. Actualul standard de memorie oferă specificații destul de bune, iar mulți utilizatori nici măcar n-au trecut de frecvența de 3600MHz, deci un upgrade de performanță nu doar că nu este necesar, dar va fi o cheltuială pe care mulți o vor ocoli. Probabil că vom vedea un boom în vânzări imediat după apariția noilor platforme de la Intel și AMD, dar și atunci va trebui să treacă ceva timp până când publicul de rând va fi convins să facă o nouă investiție.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button