Tech&ITȘtiri

Tot mai mulți utilizatori de Android fac trecerea la iPhone

Apple este în plin avant, raportând recent cele mai mari venituri din istorie pentru iPhone într-un al doilea trimestru fiscal. Motivul? Seria iPhone 14 face furori, cu designul său elegant, performanța impresionantă și funcțiile avansate care par să fie pe placul oamenilor. Un studiu nou arată că mai mulți utilizatorii de Android din S.U.A. fac trecerea la un telefon Apple, rata de conversie fiind cea mai mare din ultimii cinci ani. Această informație vine de la Consumer Intelligence Research Partners (CIRP), care au urmărit schimbarea preferințelor consumatorilor.

Sondajul CIRP a constatat că, în cele 12 luni care s-au încheiat în luna martie, 15% dintre cumpărătorii de iPhone s-au mutat de la Android, o cifră care corespunde ratei de trecere de la Android la iPhone văzută ultima oară în martie 2018. Cu un an înainte de asta, în martie 2017, rata de trecere era ușor mai mare, de 16%. Interesant este că recordul pentru cea mai mare rată de conversie a fost observat în martie 2016, când 21% dintre cumpărătorii de iPhone au trecut de la Android.

Ultimul sondaj care s-a desfășurat până în martie 2023 a arătat, de asemenea, că pe lângă cei 15% care au trecut de la Android, 2% dintre utilizatorii de telefoane Apple au făcut trecerea de la un telefon simplu sau de la o altă categorie de dispozitiv, sau erau cumpărători de telefoane pentru prima dată. Între timp, o proporție enormă de 83% dintre cumpărătorii de telefoane cu mărul mușcat pe spate erau deja proprietari de iPhone, fapt care indică o loialitate puternică față de brand. Dar asta știam deja.

Astea fiind zise, nu totul este perfect. Apple ar putea fi ușor dezamăgiți de numărul redus de cumpărători de telefoane pentru prima dată care au ales iPhone-ul pentru prima lor achiziție de un telefon. Motivele probabile? Posibil prețul mare sau percepția că telefoanele celor de la Apple ar putea fi prea complicate pentru începători. În ciuda acestui fapt, avântul Apple nu pare să încetinească prea curând.

Tudor Bostan

De la compunerile din clasele primare citite în fața clasei, până la timpul meu petrecut în presă, de mic am avut o pasiune pentru scris. Sunt student la o facultate de inginerie iar la Zona redactez știri din gaming și tech, presărate cu câte o recenzie pe ici-colo. Când nu scriu pentru site, mă prinde soarele dimineții în World of Warcraft sau în orice alt joc bun lansat recent.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button