CommunityRSS PaginaDeMedia

Travel Pass – Pașaportul COVID-19 va fi introdus pe Android și iOS pentru transportul aerian

Din moment ce situația actuală ne obligă să ne adaptăm și să venim cu soluții eficiente, companiile aeriene iau în calcul dezvoltarea de aplicații mobile care să ajute la gestionarea și facilitarea procesului de validare si stocare a testelor COVID-19 și a certificatelor de vaccinare. IATA (International Air Transport Association) plănuiește să-și lanseze pașaportul COVID-19 (Travel Pass) în această lună, timp în care țările și companiile vor putea alege aprobarea acestei metode de verificare pentru cei care aleg transportul aerian.

Travel Pass ar putea fi o inițiativă extrem de avantajoasă în lupta contra COVID-19

Primul test al aplicației  va fi făcut de către Virgin Atlantic, pentru un zbor pe ruta Londra – Barbados, astfel încât Caraibe va fi prima regiune care acceptă un pașaport digital ca echivalent al documentelor fizice. Travel Pass nu joacă doar de-a pașaportul COVID-19. Pe lângă posibilitatea de a stoca rezultatele testelor și certificatul de vaccinare, Travel Pass îți oferă posibilitatea de a-ți crea o versiune digitală a pașaportului tradițional. Acesta include și o bază de date cu restricțiile țării destinație, ca să te poți pregăti corespunzător. Datele personale sunt stocate local, pe dispozitiv, existând și un canal criptat și securizat prin care laboratoarele îți pot trimite rezultatele testelor COVID-19.

Travel Pass nu este singura de aplicație de acest fel, existând și Excelsior Pass-ul americanilor. IATA vrea să facă din pașaportul COVID-19 un mod de a trece mai repede și mai sigur prin procesul de check-in, dar succesul acestei aplicații depinde doar de țări și de companiile aeriene și de eventuala adoptare a acestei alternative. Travel Pass va fi disponibil pentru iPhone de pe 15 aprilie, iar versiunea de Android va fi lansată puțin mai târziu.

Carol Zafiriadi

"Am crescut inconjurat de pop culture, muzica si jocuri video..." Da, cunoastem explicatia pe care o poate oferi cineva care scrie despre gaming si tehnologie. Evident, nici eu nu sunt o exceptie. Cunoscutii ar putea spune ca in scrierile mele se pot regasi convingerile si esteticile care il fac pe Carol sa fie...Uhh...Carol. Scriu cu drag, alaturi de colegii mei, si disec filosofic si estetic jocurile video si smecheriile aduse de tehnologie.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button