MORE

Tranzistorii de carbon ar putea fi viitorul!

În ediția de astăzi a „… ar putea fi viitorul!”, am onoarea de a vă dezvălui că tranzistorii făcuți din nano-tuburi de carbon ar putea fi viitorul!

Da, nano-tuburile de carbon. Acele lucruri despre care tot auzim de vreun deceniu că vor face și vor drege și că sunt atât de aproape de a fi implementate peste tot, ar putea permite dezvoltarea de tranzistori care să împingă tehnologia de procesoare dincolo de limitele fizice ale siliciului.

Câțiva oameni pricepuți de la Universitatea Wisconsin-Madison au găsit un mod prin care să folosească nano-tuburile de carbon pentru a crea tranzistori funcționali. Așa ceva a fost dificil până acum, pentru că materia primă nu este atât de ușor de folosit, iar tehnologia curentă de produs tranzistori este construită pentru siliciu, nu pentru carbon. Procesul a implicat o varietate de lucruri, cum ar fi coacerea în vid a substratului de carbon.

Tranzistorii creați prin nano-tuburi de carbon au o capacitate electrică de 1.9 ori mai mare cei pe siliciu, iar cu timpul și foarte, foarte multă dezvoltare, va rezulta în procesoare mai eficiente și mai puternice.

Nu ar trebui să vă așteptați să vedeți procesoare cu nano-tuburi pe piață prea curând. Abia când IBM și gașca vor începe să facă experimente, atunci să vă așteptați ca 5 ani mai târziu să fie anunțat ceva comercial. Până atunci ne așteaptă 10 nanometri și 7 nanometri pe siliciu.

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button