Gaming

Transformers Age of Extinction – Inca un runner cu…Autoboti!

Ori de cate ori apare cate un film de calibru mare la Hollywood, automat exista si o serie de jocuri pentru PC, console si platformele mobile. Este un obicei care dateaza inca de pe vremea lui 486 si a jocurilor de mobil Java, asa ca si Transformers Age of Extinction nu face exceptie. Un joc pentru tablete si mobil, care, in mod surprinzator, nu este un action-adventure, ci inca un runner cu ceva zorzoane si roboti care se transforma.

Jocul este un runner bazat pe misiuni, care te pun sa alergi de la punctul A la punctul B, scopul fiind sa ajungi la final intr-o singura bucata. La inceput il controlezi pe Bumblebee, dar pe masura ce avansezi ai acces si la alti Autoboti, precum Optimus sau Dinobots, scopul final fiind sa treci peste gramezile de inamici pe care jocul ti le arunca in fata. Un endless runner cu skin de Transformers, in cuvinte mai simple.

Pentru a varia putin gameplay-ul, si pentru ca este un joc Transformers, robotelul controlat de tine poate si ataca, avand o serie de trei atacuri. Atacuri la distanta ce folosesc o arma specifica fiecarui Autobot, atacuri melee de apropiere, care fac mai multe stricaciuni si cel mai devastator atac este strict legat de abilitatea ta de a te transforma intr-o masina sau intr-un dinozaur mecanic in timp util. Ori de cate ori te transformi in robot, Autobotul tau va executa un atac extrem de puternic, distrugand aproape orice ii iese in cale. Diferenta intre acest joc si mormanul de runnere de pe piata, este ca trebuie sa termini un nivel intr-o anumita perioda de timp stabilita de joc, fiind destul de stresant in anumite cazuri. Aici intra in calcul si mecanica de transformare. Cand esti in modul de „camuflaj”, adica masina sau dinozaur mecanic, te misti mult mai repede, permitandu-ti sa avansezi substantial. Asa faci decepticonii sa te urmareasca prin nivel, iar cand consideri ca ai destui in spatele tau, te transformi si ii faci una cu pamantul. Este o strategie care devine repetitiva extrem de repede si cam strica din efectul pe care jocul doreste sa il impuna.

Exista si micro tranzactii… pentru ca doar este un joc free to play…Cumpararea de echipament nou este cat se poate de costisitoare, mai mult, anumite upgrade-uri sunt dictate de culorile cuburilor de energon. Mai avem si bucati de energon pe care le colectam in timpul unui nivel, acestea fiind folosite pentru a upgrada ceea ce avem deja echipat pe robotul nostru, pentru ca acesta sa devina „o forta de neoprit”. Din pacate, este un joc care necesita ceva banuti pentru a putea fi jucat decent, fiind necesare cateva plati pentru a putea cumpara pack-urile de energon necesare pentru a avansa in titlu.  Totusi, poti sa faci misiunile secundare din fiecare nivel, astfel putand sa iti upgradezi robotelul. Problema este ca trebuie sa rejoci acelasi nivel de cateva ori pentru a putea face fata mai incolo. Per total Transformers Age of Extinction nu este nici pe departe ceea ce ne-am asteptat sa fie. Doreste sa mulga fiecare banut din buzunarul userului si ne aduce aminte de tot ceea ce a fost in neregula cu IronMan 3. Nota noastra: un 7 si titlul de cel mai…banal joc cu Transformers de pana acum.

 

Zona IT

ZONA IT

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button