MORE

Transfer wireless de date la viteza ametitoare: Samsung ofera WiFi la 60GHz!

Samsung ofera WiFi la 60GHz, schimband astfel modul in care se distribuie informatia, acestia producand un modul wireless pentru consumatori care depaseste de cinci ori vitezele actuale!

Toate acestea au fost posibile prin indepartarea barierelor prezente in aplicatiile comerciale, si foarte probabil standardul de 60GHz va deveni disponibil pentru un public larg. Compania a mai declarat: „Pana in acest moment am intampinat provocari semnificative in incercarea de a adopta tehnologia WiFi pe 60GHz pentru comert, din cauza undelor foarte slabe care au o putere de penetrare foarte mica, si din aceasta cauza pachetele de date se pierdeau, fiind vorba despre un semnal foarte slab. Dar prin valorificarea undelor milimetrice, si prin dezvoltarea unei antene foarte performante, Sasmsung a reusit sa creeze o varianta comerciala a standardului WiFi pe 60GHz.”

Viteza teoretica a acestui standard este de 4.6Gb/s, si acest lucru inseamna ca un film de 1GB poate fi descarcat in cateva secunde. In momentul de fata standardul 802.11ac care este pe 5GHz poate oferi o viteza maxima teoretica de 866Mb/s. Sasmung intentioneaza sa aplice acest standard in cateva domenii precum telecomunicatii, audio si vizual. De asemena vor s-o integreze si in urmatoare generatie de dispozitive Smart Home.

Zona IT

ZONA IT

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button