PC

Transcend lansează RAM care poate funcționa la temperaturi extreme

Mulți oameni s-au aflat în situația de-a se trezi că PC-ul a început să se comporte bizar la temperaturi extreme. Numeroase pot fi componentele cu tendința de-a lua foc, dar RAM-ul nu va mai fi una… cel puțin nu pentru anumite aplicații.

Transcend anunță o nouă serie de plăcuțe de RAM, de tipul DDR4 SO-DIMM, făcute pentru sectorul industrial. Acestea pot funcționa la temperaturi care în mod normal ar împiedica RAM-ul să funcționeze. Plăcuțele sunt certificate să funcționeze non-stop între 85 și -40 de grade.

În mod normal, memoria RAM este certificată să funcționeze de la 0 la 85 de grade, nu prea este făcută să funcționeze în condițiile de zi cu zi de la Polul Nord. Transcend a folosit chip-uri Samsung pentru a construi RAM-ul, alături de placare cu aur și condensatori foarte durabili. Au rezistență la șocuri, efecte electromagnetice și tot tacâmul.

Ca performanță, au o frecvență de 2400MHz, operează la 1.2 volți și vin în variante de 8GB și 16GB. Varianta de 8GB are și suport pentru ECC.

Costul acestor plăcuțe de memorie nu a fost dezvăluite, dar probabil nu va fi mic.

[Anandtech]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

12 comentarii

  1. -40 de grande Celsius… Care este șansa să ai așa temperatura in calculator? Nu cred că este un calculator cu temperaturi mai mici de 15 grande Celsius, mă refer la un calculator de uz casnic nu cine știe ce pc de pe la polul nord

  2. 90 grade in full load is reci? evident ca is reci daca ai o trompeta mid-low end, ce sa se incalzeasca la alea.

  3. Macar eu pot sa dau oc la cooler la placa mea AMD cat vreau eu,iar la Intel dai cu 1v dai prea mult si se arde :))

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button