FilmeRSS PaginaDeMedia

A fost publicat primul trailer pentru Matrix Resurrections, iar rezultatul este încântător

Atunci când o producție își face loc în Registrul Național de Film, știi că este vorba despre un adevărat fenomen. Primul Matrix a fost și va rămâne pentru mine unul din cele mai importante filme dintotdeauna, alături de cele două Blade Runner.

Astfel, cred că este de la sine înțeles că Matrix Resurrections mi-a atins o coardă sensibilă, iar după două săptămâni de așteptare (trailerul a fost difuzat doar în cadrul CinemaCon pentru un public select) putem vedea în ce direcție vrea să se îndrepte Lana Wachowski cu următorul capitol din aventura lui Neo.

Totul a început cu un artificiu foarte mișto legat de o pagină web creată special pentru promovarea fimului. Aveai în față cele două pastile – cea albastră și cea roșie – iar un click pe fiecare dintre acestea dezvăluia scurte secvențe criptice din ceea ce avea să fie rezultatul final. Ieri, primul trailer întreg pentru Matrix Resurrections a fost dezvăluit, așa că am pus pauză cu toții la birou ca să ne îngrămădim în fața monitorului pentru a putea devora ceea ce ni se așternea în fața ochilor.

Trailerul îl surprinde pe Thomas, adică Neo al lui Keanu Reeves, în timpul unei discuții cu psihiatrul său (interpretat  de Neil Patrick Harris). Thomas își detaliază visele ciudate care sunt înțesate de codul-sursă al Matrix-ului, ca mai apoi să-l urmărim cum se îndoapă cu pastile albastre.

Continuarea este familiară. Neo se întâlnește cu un posibil Morpheus care îi oferă o pastilă roșie, iar secvența se dizolvă brusc, făcând loc unei întâlniri cu o persoană care poartă un tatuaj cu un iepure. Hmm, oare unde am mai văzut asta?

The Matrix Resurrections

Da, vreau să mă întorc în Matrix

Până acum, nu pot spune decât că filmul îmi ridică mari așteptări. Este vorba despre câteva surprize neașteptate, care mi-a scărpinat satisfăcător scoarța cerebrală. Estetic vorbind, Matrix Resurrections pare că ne aduce în față ceva familiar dar în același timp neobișnuit și nou, iar acțiunea nu doar că oferă trimiteri la filmele anterioare (plus că, undeva pe fundal, în trailer, se derulează primul Matrix), dar păstrează aceleași tributuri pe care trilogia originală le aduce diferitelor medii culturale și artistice.

The Matrix Resurrections

Matrix Resurrections va fi lansat pe 22 decembrie, așa cum ne-am obișnuit cu blockbuster-ele de Crăciun și sunt convins că nici voi nu mai aveți răbdare să aflați cât de mult se întinde vizuina iepurelui.

Carol Zafiriadi

"Am crescut inconjurat de pop culture, muzica si jocuri video..." Da, cunoastem explicatia pe care o poate oferi cineva care scrie despre gaming si tehnologie. Evident, nici eu nu sunt o exceptie. Cunoscutii ar putea spune ca in scrierile mele se pot regasi convingerile si esteticile care il fac pe Carol sa fie...Uhh...Carol. Scriu cu drag, alaturi de colegii mei, si disec filosofic si estetic jocurile video si smecheriile aduse de tehnologie.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button