TECH

TP-Link Deco M5 Review – O solutie de retea distribuita ce se bate cu cele mai scumpe routere!

Retele de tip mesh devin tot mai… mainstream, iar TP-Link se inscriu si ei in aceasta cursa cu modelul Deco. Acest tip de solutie reprezinta o alternativa excelenta la un router scump, dar care nu poate acoperi o suprafata la fel de mare. Deco M5 este compus din trei elemente, o baza si doua noduri, care functioneaza ca un tot unitar, asadar daca va mutati dintr-o camera in alta, nu veti simti trecerea de pe o retea pe alta.

Aceasta solutie poate acoperi pana la 420mp, suprafata care poate fi extinsa, deoarece puteti adauga pana la zece noduri in sistem, fiecare avand un pret separat de 130$. Tp-Link Deco M5 are un pret de 300$, cam cat un router cu trei antene, dar care cu siguranta nu acopera o suprafata la fel de mare.

Toate unitatile Deco sunt identice ca aspect; acestea sunt sub forma de disc cu un diametru de 12 cm de culoare alba si o grosime de 3.5 cm, asadar poate fi asezat fara probleme in aproape orice loc. Fecare unitate vine echipata cu doua porturi LAN Gigabit. Alimentarea se face printr-un port USB Type C, asadar acest tip de mufa se pare ca devine tot mai utilizata.

Unitatile Deco sunt echipate cu procesoare quad core si patru antele puternice. Viteza maxima atinsa este de 1300Mb/s, ea fiind impartita dupa cum urmeaza: 400Mb/s pe banda de 2.4GHz si 867Mb/s pentru banda de 5GHz. Setarea sistemului este foarte simpla, trebuie doar sa aveti acces la un smartphone si sa instalati aplicatia oferita de TP-Link.

Din setari mai aveti acces la Control Parental, de unde puteti limita accesul copiilor la reteaua wifi si la diferite site-uri. Ne place acest sistem deoarece acopera o suprafata foarte mare iar spatiul ocupat efectiv in locatie este unul foarte mic!

Zona IT

Întotdeauna am avut înclinații „renascentiste”: film, jurnalism, filosofie, orice presupune despicatul firului în patru până la mecanismele cele mai profunde. Dar pasiunea pentru tehnologie a fost o constantă. Am început să configurez sisteme PC pe la sfârșitul anilor ’90, întâi pentru mine, apoi pentru prieteni, apoi pentru primul meu start-up, una dintre primele firme de editare digitală din Romania. Asta în paralel cu jurnalismul tech, început în aceeași perioadă, concretizat întâi în producții TV, apoi în online.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button