PC

TP-Link – Cum sa iti faci casa smart, cu buget redus!

In acest moment exista pe piata solutii prin care iti poti transforma casa intr-una smart, dar aceste solutii costa si 5000 de euro. Exista insa unele posibilitati si pentru cei care nu isi permit acesti bani, iar cu o suma de sub 200 euro va puteti bucura de o casa inteligenta, care are si posibilitatea de expansiune in viitor. Toate acestea se datoreaza celor de la TP-Link.

Pentru configuratia noastra am ales un router TP-Link Archer C1200, o priza inteligenta TP-Link HS100, un range extender TP-Link RE350 si un bec inteligent TP-Link LB130, iar optional puteti aduga si una sau mai multe camere de supraveghereTP-Link  NC250. Baza pentru conexiunea intre toate aceste dispozitive este routerul Archer C1200.

Acesta este suficient de performant pentru a face fata transferului mare de date, gratie conexiunii LAN Gigabit si celor doua retele WiFi, una pe 2.4GHz care ofera pana la 300Mb/s si una pe 5GHz care are o viteza de 867Mb/s. Raza de acoperire este mare datorita celor trei antene, dar pentru a beneficia de o acoperire si mai extinsa si pentru a garanta viteza mare, am conectat si un range extender RE350.

Pe router avem disponibila o mufa USB 2.0 la care putem conecta o imprimanta sau si mai important, o unitate de stocare, precum un HDD extern, pe care putem salva datele prin FTP. Setarea intregului sistem este foarte simpla, trebuie doar sa descarca aplicatia Kasa din Play Store sau App Store si sa urmam pasii din aplicatie pentru fiecare dispozitiv ce trebuie adaugat.

De aici putem controla cu usurinta becul LB130, priza inteligenta HS100 si alte periferice de la TP-LINK. Odata conectata priza inteligenta putem vedea consumul instant, consumul saptamanal si cel lunar, putem opri sau porni priza de la distanta sau putem seta un smart action, care va automatiza aceste procese.

Becul LED are o putere de 60W dar consuma numai 11W/h; din aplicatie putem seta temperatura de culoare si culoarea acestuia, asadar putem aveam o alta culoare cu fiecare ocazie, dar din pacate nu exista posibilitatea de a sincroniza culoarea cu muzica pentru un efect mai amuzant.

Controlul foarte facil, usurinta de punere in functiune si ecosistemul bine gandit ne incanta, si evident vi-l recomandam cu incredere!

Articole asemanatoare

Back to top button