Știri IT

TP-Link a prezentat noi produse la IFA 2017

În cadrul evenimentului IFA 2017, din Berlin, TP-Link a avut mai multe lucruri de dezvăluit în afara telefoanelor noi din seria Neffos.

Compania a adus aici ceva ce numește cel mai puternic router din lume, Archer C5400X. Un model tri-band capabil să furnizeze viteze wireless combinate de 5,3Gbps. Router-ul este echipat cu un procesor quad core de 1.8GHz, pe 64 biți, marca Broadcom, alături de care se mai află încă trei procesoare specializate, fiecare dedicat propriei bande wireless. Routerul asigură astfel o viteză de 1000Mbps în banda de 2,4GHz și 2167Mbps pentru fiecare din cele două benzi de 5GHz, pentru streaming 4K, gaming online sau aplicații. Totodată permite conectarea wireless a unui număr de până la 90 de dispozitive, în funcție de tipul de trafic. Acesta mai este și primul model TP-Link ce dispune de 16GB de stocare internă, VPN cu accelerator hardware, funcție Link Aggregation și 8 porturi LAN.

Compania a prezentat și o nouă soluție de Mesh Networking. Deco M5 implementează cea mai recentă tehnologie de rețea pentru o acoperire Wi-Fi completă a locuinței. Sistemul dual-band AC1300 este capabil să atingă viteze de până la 400Mbps în banda de 2,4GHz și 867Mbps în banda de 5GHz, folosind tehnologia MU-MIMO pentru a transfera rapid datele către mai multe dispozitive simultan. Deco M5 conține în pachet trei unități care pot fi personalizate pentru a se potrivi nevoilor de acoperire Wi-Fi ale utilizatorilor și oferă acoperire pe o suprafață de peste 400 de metri pătrați. Rețeaua poate fi compusă din până la 10 unități Deco M5.

Deco M5 utilizează tehnologia TP-Link Adaptive Routing Technology (ART) care asigură funcționarea rețelei întotdeauna la viteze maxime, identificând rapid și selectând cea mai rapidă cale pentru conexiune a dispozitivelor la rețea. Deco M5 optimizează și conexiunile dintre dispozitive pentru a oferi cele mai bune rezultate și pentru a asigura cea mai bună performanță în întreaga locuință în orice moment.

Din categoria dispozitivelor Smart Home, TP-Link a prezentat și hub-ul AC1900 cu touchscreen SR20. Un router Wi-Fi avansat, care permite conectarea și gestionarea tuturor produselor TP-Link Smart Home, precum și a dispozitivelor ZigBee și Z-Wave de pe smartphone, tabletă sau direct de pe touchscreenul routerului. Procesorul său dual-core de 1GHz oferă o performanță Wi-Fi clasa AC1900 în benzile de frecvență de 5GHz (până la 1300Mbps) și 2,4GHz (până la 600Mbps). Patru porturi Gigabit Ethernet, un port USB 3.0 și un port USB 2.0 oferă opțiuni pentru diferite tipuri de conexiuni cu acces rapid la Internet. SR20 permite aprinderea automată a luminilor când cineva ajunge acasă, setarea termostatului la temperaturile dorite și menținerea casei în siguranță, furnizând în același timp o rețea rapidă și stabilă.

O soluție de extindere a a rețelei a mai fost prezentată, sub forma lui RE370K. Acesta dispune de o priză inteligentă, controlabilă prin aplicația Kasa și un range extender rapid, capabil să extindă rețeaua wireless AC1200 în orice colț al locuinței.

În cele din urmă, pentru cei cu vor să își securizeze locuința, a fost prezentată camera IP Kasa Cam KC120. Modelul de față permite acces și control în timp real prin aplicația Kasa. Detectează orice sunet sau mișcare și trimite e-mailuri sau notificări pentru avertizarea imediată. Senzorul CS100 anunță când sunt deschise/închise ușile și ferestrele, iar senzorul MS100 detectează mișcarea și lumina ambientală.

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button