MORE

Toyota vrea masini inteligente, dar nu autonome

Frecvent apare vesti despre camioane capabile sa se conduca de unele singure, functii de pilot automat in masinile Tesla si cum mai terorizeaza Google Car biciclistii sau autobuzele. Ar parea de parca masinile complet autonome ar fi calea viitorului, dar nu tot producatorii de autovehicule cred asta.

Toyota anunta ca nu va realiza o masina capabila sa se conduca de una singura, dar ca lucreaza la o tehnologie care sa permita masinii sa faca tocmai asta doar atunci cand trebuie.

Mai concret, Toyota vrea sa adopte o tehnologie de tipul „inger pazitor”, un fel de „Jesus take the wheel” pentru cei care sunt mai obisnuiti cu glumele de pe internet. Acest sistem ar fi capabil sa intre in functiune instantaneu atunci cand soferul se afla in momente periculoase, gasind cea mai eficienta metoda pentru a evita un dezastru. Asta probabil va presupune control franii si a directiei, cu un timp de raspuns mai bun decat cel al unui sofer obisnuit.

In orice alt moment, masina se va comporta ca una normala, asa ca va putea fi condusa ca oricare alta. Probabil va mai fi nevoie de ceva timp pana cand tehnologia este pusa in aplicatie, necesitand cativa ani de testare pentru ca sistemul sa nu provoace accidente in sine.

[Engadget]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Back to top button