AutoMORERSS PaginaDeMedia

Toyota va dezvalui un SUV electric bazat pe noul e-TNGA in 2021

Masinile electrice au devenit un standard recurent in industria auto contemporana. Toyota este printre ultimii producatori care se alatura curentului EV, Si nu vorbim de Prius, un model hibrid, ci de un viitor SUV all-electric, bazat pe platforma e-TNGA (Toyota New Global Architecture).

Producatorul japonez intentioneaza sa lanseze noul vehicul pe piata europeana, incepand demersurile pentru ceea ce se vrea a fi o vanzare anuala de 5.5 milioane de automobile electrice pana in anul 2025. Compania, proaspat aliata cu Subaru, a oferit publicului o singura ilustratie care prezinta forma noului SUV. Toyota precizeaza ca automobilul va avea dimensiuni similare cu cele ale unui Subaru Forester sau ale unui RAV4.

Toyota SUV

Noul SUV va fi construit folosind e-TNGA, un tip de platforma automobilistica modulara unibody dezvoltata de Toyota. Arhitectura acesteia foloseste bateriile modulare pentru a oferi compatibilitate extinsa cu mai multe design-uri de automobile si motoare, ceea ce inseamna ca acest SUV-surpriza ar putea semana intr-o oarecare masura cu Toyota Corolla, Camry sau Highlander.

Cat de curand, Toyota va prezenta publicului primul membru al portofoliului nostru de vehicule electrice. Pentru inceput, vom oferi un preview al noului SUV mid-sized. Tehnologia noastra e-TNGA ne asigura flexibilitate si versatilitate in crearea de automobile care nu numai ca sunt in totalitate electrice, dar au si o frumusete aparte, conducerea lor fiind o placere. Koji Toyoshima, Deputy Chief Officer, ZEV Factory, Toyota Motor Corporation

Desi s-a alaturat relativ tarziu familiei de companii producatoare de EV-uri, reprezentantii companiei sunt increzatori ca tehnologiile lor hibride si PHEV le permit sa-i ajunga din urma pe rivali si sa produca vehicule all-electric intr-un ritm mai alert si mai eficient.

Carol Zafiriadi

"Am crescut inconjurat de pop culture, muzica si jocuri video..." Da, cunoastem explicatia pe care o poate oferi cineva care scrie despre gaming si tehnologie. Evident, nici eu nu sunt o exceptie. Cunoscutii ar putea spune ca in scrierile mele se pot regasi convingerile si esteticile care il fac pe Carol sa fie...Uhh...Carol. Scriu cu drag, alaturi de colegii mei, si disec filosofic si estetic jocurile video si smecheriile aduse de tehnologie.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button