GamingPC&ConsolesȘtiri IT

Totul e permis: O nouă eră pentru Steam

Valve a trântit o veste bombă în ultimele ore despre politica sa de acceptare a jocurilor pe Steam. Simplu spus, totul este permis.

Valve nu va încerca să își mai folosească propriile criterii pentru a desemna ce poate fi publicat sau nu prin Steam. Tot va încerca să verifice dacă jocurile vândute pe serviciu sunt funcționale (cât timp nu este produs de un mare publisher, atunci orice e permis) și va refuza să publice ceea ce consideră a fi ilegal sau pur și simplu trolling. Aceste două criterii sunt destul de nebuloase, dar Valve a clarificat măcar că nu se vor mai repeta incidente din trecut, când jocuri precum Hatred au fost temporar interzise, iar acum două săptămâni dezvoltatorii de nuvele grafice s-au trezit cu înștiințări că urmează să fie dați afară de pe platformă.

Compania a specificat că sub această nouă politică își vor face apariția pe Steam jocuri pe care angajații Valve nu le suportă, și pe care o parte din jucători nu le vor îndrăgi. Dar vor fi acompaniate și de unelte mai bune pentru limitarea a ceea ce îți este afișat, în așa fel încât să nu fii expus la noul conținut. Înseamnă asta că Valve în sfârșit renunță la refuzul său crunt de-a publica conținut destinat adulților? Dacă asta se va întâmpla, atunci VR va decola masiv.

Reacția industriei de jocuri a fost mixtă. Pe de o parte, dezvoltatorii de jocuri par să fie oarecum mulțumiți de schimbare, dar sunt îngrijorați că va urma o inundare de titluri noi pe Steam care vor continua transformarea sa într-un nou Google Store, unde e cam imposibil să găsești ceva bun prin tot gunoiul. Steam deja se îndrepta în această direcție de când a trecut la Steam Direct. Presa în schimb, până și operatorii unor servicii de distribuție mai mici, sunt vehement împotriva ideii, văzând decizia luată de Valve ca un sprijin categoric al rasismului, nazismului și „ismului” în general.

Până acum, Valve decidea la propria discreție ce jocuri erau permise sau nu pe serviciul de distribuție. Inițial, avea criterii vagi și foarte stricte, lăsând pe dinafară fără prea multe explicații jocuri grozave, ca UnEpic. Apoi compania a trecut la a lăsa la latitudinea comunității ce poate fi publicat, prin Steam Greenlight, dar tot exercitând propria voință asupra conținutului care era permis în primul rând. Această tendință a continuat și cu Steam Direct, ducând la probleme pentru dezvoltatorii care încercau să publice conținut orientat mai mult spre adulți.

Impactul acestei decizii va fi simțit pe parcursul următoarelor luni.

[Valve]

 

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button